Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:45 (odprto še 24 minut, tel: 01 239 22 17).

Praktične informacije

Kako vas lahko obiščemo s šolo ali vrtcem?

Oglede za organizirane skupine izvajamo vsak delovnik med 8. in 14. uro (po dogovoru tudi ob drugih terminih). Datum in film prilagodimo vašim potrebam, lahko pa se pridružite že dogovorjenim ogledom (Spored predstav za šole in vrtce).

Če bi nas radi obiskali popoldan ali med vikendom, si oglejte spored rednih predstav Kinodvora ali programa Kinobalon.

Ali izvajate tudi spletne oglede filmov?

Da, spletni ogled izbranih filmov je šolam in vrtcem na voljo, tako v času šolanja na daljavo, kot ko se vrnete v šole. Tehnična navodila in več podrobnosti o spletni izvedbi najdete na tej povezavi. Za več informacij smo vam na voljo.

Za katere starostne skupine so primerni filmi?

Na šolskih projekcijah nas obiskujejo vse starostne skupine otrok in mladih: od predšolskih otrok (od 3. leta dalje), do učencev osnovnih šol, dijakov srednjih šol in študentov. Izbor filma in spremljevalnih dejavnostim prilagodimo vašim potrebam, zanimanjem in učnim načrtom.

Kako lahko izberemo film?

Film lahko izberete v Spletnem šolskem katalogu. Nove filme pa vsako leto predstavimo v tiskane šolskem katalogu. Če ga želite prejeti, nam pišite.
Na voljo pa so tudi drugi filmih iz rednega programa kinematografov, pišite nam in se bomo dogovorili.

Kakšna je cena ogleda filma in spremljevalnih dejavnosti?

Cena vstopnic za šolske oglede je znižana. Odvisna je od skupnega števila gledalcev na posamezni projekciji. Ceno vstopnic za šolske oglede in spremljevalne dejavnosti najdete v Ceniku za šolske predstave.

Kje poteka program?

Program za šole in vrtce izvajamo v Kinodvoru, na Kolodvorski 13 v Ljubljani. Občasno, kadar je naša dvorana zasedena, izvajamo šolski program tudi v dvorani Slovenske kinoteke na Miklošičevi 24, Ljubljana, ki je od nas oddaljena le dobrih 100 metrov. Do nas lahko pridete z mestnim avtobusom, z avtobusom ali vlakom (smo čisto blizu Železniške postaje in Avtobusne postaje Ljubljana, tam je tudi parkirišče za avtobuse).

V času omejenega delovanja kinematografov, izvajamo tudi spletne oglede filmov in druge filmsko-vzgojne dejavnosti prek spleta.

Sodelujemo tudi nacionalnih filmskovzgojnih programih, ki potekajo po vsej Sloveniji. Več o programih v drugih krajih Slovenije izveste na povezavi.

Koliko gledalcev lahko sprejmete v dvorani?

Dvorana Kinodvora naenkrat sprejme do 188 obiskovalcev (otrok in njihovih spremljevalcev), dvorana Slovenske kinoteke pa 124. Naenkrat lahko torej sprejmemo do 312 obiskovalcev. Če vas je več, se dogovorimo za več zaporednih ogledov isti dan ali v zaporednih dneh.

Za izvedbo samostojne projekcije, kjer izbor filma in datum prilagodimo vam, je potrebnih vsaj 40 udeleženih. Manjše skupine otrok (manj kot 40) pa vabimo, da se pridružijo že dogovorjenim šolskim predstavam (Spored predstav za šole in vrtce). Če med njimi ne najdete filma, ki bi si ga želeli ogledati, nam pišite.

Ali lahko tudi vi pridete k nam?

Kinodvorov šolski program izvajamo v mestnem kinu Kinodvor, kjer nas lahko obiščete ali pa se naših programov udeležite prek spleta.
Izvedba programa v drugih kinih, na šolah, vrtcih ali drugih ustanovah ni mogoča. Lahko pa vas povežemo s sorodnimi programi v drugih kinih v Art kino mreži Slovenije, ki združuje 24 mestnih kinematografov in prikazovalcev kakovostnega ter umetniškega filma po vsej Sloveniji. Kinematografi so vam na voljo s svojimi samostojnimi programi filmske vzgoje. V nekaterih pa se lahko odločite tudi za pogovore, ki jih izvajajo regionalne koordinatorke filmske vzgoje po načelih Kinobalona. Več informacij o filmsko-vzgojnih dejavnostih v AKMS.

Kako naj se pripravimo na ogled?

Na naši spletni strani si lahko preberete kratko vsebino in več informacij o izbranem filmu. Za določene filme iz ponudbe šolskega programa pa pripravimo tudi podrobnejša pedagoška gradiva, ki so vam lahko v pomoč pri pripravi na ogled filma ali pri pogovorih in drugih dejavnostih po ogledu.

Vas zanima še kaj?

Pišite nam ali nas pokličite.