Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 23 minut, tel: 01 239 22 17).
Necktie

Necktie

Dvoboj dveh šolark v kratkem filmu, ki ga je grški ekscentrik Yorgos Lanthimos (Jastog, Najljubša) posnel ob 70. obletnici filmskega festivala v Benetkah.

70 režiserjev z vsega sveta je bilo povabljenih, da v popolni ustvarjalni svobodi posnamejo 60- do 90-sekundni film. Med filmskimi ustvarjalci, ki so sprejeli povabilo, so svetovno znani mojstri, uveljavljeni režiserji in mladi, ki so že imeli priložnost dokazati svoj talent. Future Reloaded je tako skupinski poklon Beneškemu filmskemu festivalu in hkrati razmislek o prihodnosti filma skozi osebno perspektivo vsakega posameznega režiserja. V omnibus je bil vključen tudi film I Was a Child Jana Cvitkoviča:

V Kinodvoru smo predvajali Cvitkovičeve filme Odgrobadogroba, Archeo, Šiška Deluxe in Družinica, v okviru posebnih programov pa smo predstavili tudi njegova kratka filma Sto psov in Ljubezen na strehi sveta.

 

 

Podočnik Kynodontas

Giorgos Lanthimos

Utopična družinska drama o treh najstnikih, ki jih starši vzgajajo v izoliranem okolju in jih na vse načine skušajo obvarovati pred vplivi zunanjega sveta.

Alpe Alpeis

Yorgos Lanthimos

Tretji celovečerec Yorgosa Lanthimosa (Ubijanje svetega jelena) je iskriva črno-črna komedija absurda – o smrti, nadomestkih in o tem, kako na tak ali drugačen način vsi igramo vloge.

Jastog The Lobster

Yorgos Lanthimos

Colin Farrell in Rachel Weisz v nenavadni ljubezenski zgodbi Yorgosa Lanthimosa. Nagrada žirije v Cannesu in evropska filmska nagrada za scenarij in kostumografijo.

Ubijanje svetega jelena The Killing of a Sacred Deer

Yorgos Lanthimos

Colin Farrell in Nicole Kidman v filmu Yorgosa Lanthimosa, mešanici grške tragedije, eksistencialne grozljivke in hitchcockovske psihodrame. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.

Najljubša The Favourite

Yorgos Lanthimos

Sočno opolzka, duhovito posodobljena verzija angleške kostumske drame pod taktirko grškega ekscentrika Yorgosa Lanthimosa, ki je Olivii Colman prinesla oskarja za najboljšo igralko.

Archeo Archeo

Jan Cvitkovič

Archeo je potovanje treh ljudi in enega planeta. Potovanje drugega proti drugemu, potovanje v središče stvari. Vesna za najboljši film, najboljšo režijo in najboljšo fotografijo na portoroškem filmskem festivalu.

Šiška Deluxe Šiška Deluxe

Jan Cvitkovič

Grenko-sladka komedija o treh »luzerjih« na pragu srednjih let, ki sklenejo, da ne bodo več »brskali po žepih za tamalimi kovanci« in se odločijo skupaj odpreti picerijo. Film Jana Cvitkoviča (Kruh in mleko, Odgrobadogroba) je odprl lanskoletni Festival slovenskega filma v Portorožu in prejel nagrado občinstva v Cottbusu.

Družinica Družinica

Jan Cvitkovič

V državi, kjer socialna pomoč temelji na prihodkih izpred dveh let, je meja med normalnim družinskim življenjem in golo revščino zelo tanka. Družinica Jana Cvitkoviča (Kruh in mleko, Odgrobadogroba) je zgodba, ki se v Sloveniji dogaja tako rekoč vsak dan.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.