Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 05:59, tel: 01 239 22 17).
Vodeni ogled snemalnega studia Koyaa

Vodeni ogled snemalnega studia Koyaa

Ob obisku snemalnega studia spoznavamo, kako nastajajo lutkovni animirani filmi

samo od 19. novembra do 14. decembra 2018
Vodeni ogledi snemalnega studia Koyaa / ZVVIKS edu: Po skrivnostnih poteh animiranih filmov

Animirani junak Koyaa odpira vrata snemalnega studia v prostorih Filmskega studia Viba film Ljubljana. Skupaj z njegovimi ustvarjalci se bomo spustili v zakulisje in iz prve roke spoznali skrivnosti ustvarjanja lutkovnih animiranih filmov. Ogled bo vodila izkušena ekipa pedagogov in mentorjev, vpetih v profesionalno filmsko produkcijo, sestavljen pa bo iz treh postaj:

  • Kako nastajajo lutkovni animirani filmi?
  • Spoznajmo lutko od glave do pet.
  • Preizkus v stop animaciji, kjer bodo udeleženci ustvarili krajšo animirano sekvenco, se seznanili s tehnično, svetlobno in snemalno opremo ter z zakonitostmi stop animacije.

Program izvaja ZVVIKS, zavod za film in avdiovizualno produkcijo. Ogled je primeren za študente, dijake, učence in s prilagojenim programom tudi za predšolske otroke.

Tule si lahko ogledate nekaj fotografij in vtisov o lanskem programu – Ogledu razstave Koyaa – Animirani junak na sceni v Galeriji Kresija jeseni 2017. Letos se iz galerije selimo nazaj v filmski studio na Vibi.

Cena za vodeni ogled (24 udeležencev oz. razred) je 120 € (60 min), za predšolske skupine pa 80 € (45 min).

 

Uporabno pri predmetih: likovna umetnost, slovenščina, naravoslovje in tehnika, tehnika in tehnologija, izbirni predmeti

KOYAA in nagajivi predmeti KOYAA in nagajivi predmeti

Kolja Saksida

Serija sedmih animiranih filmov KOYAA in dokumentarni film Živjo, Koyaa!

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Utøya, 22. julija Utøya 22. juli

Erik Poppe

torek, 23. 07. 2019 / 17:00 / Dvorana

Srhljivo realistična, v realnem času posneta rekonstrukcija terorističnega napada, ki je zahteval devetinšestdeset mladih življenj, je sprožila burne razprave med kritiki in občinstvom. S filmom, ki dogajanje prikaže iz perspektive najstnikov, je režiser hotel »zgodbo vrniti žrtvam«.

Diego Maradona Diego Maradona

Asif Kapadia

torek, 23. 07. 2019 / 19:00 / Dvorana

Režiser Asif Kapadia (Senna, Amy) se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno življenje enega največjih nogometašev vseh časov.

Film pod zvezdami / Peugeotova predpremiera

Pavarotti Pavarotti

Ron Howard

torek, 23. 07. 2019 / 21:30 / Ljubljanski grad

Presunljiv in intimen portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov, Luciana Pavarottija. V biografskem dokumentarcu z oskarjem nagrajenega režiserja Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori, intervjuji in še nikoli poprej videnimi posnetki.