Varno v kino s šolo ali vrtcem

Varno v kino s šolo ali vrtcem

Ukrepi za varen obisk kina za šolske in vrtčevske skupine

Varen obisk kina s šolo in vrtcem nam je zelo pomemben, zato smo poleg ukrepov, ki veljajo za splošen obisk kina, sprejeli tudi dodatne smernice za varno izvedbo šolskih projekcij:

  1. Na projekciji so prisotne le skupine iz iste šole/vrtca.
  2. Skupine sprejmemo pred vhodom v kino, razredi/skupine v dvorano vstopajo posamično skozi galerijo.
  3. Pri vstopanju ter posedanju otrok in mladih upoštevamo predpisano medsebojno razdaljo (najmanj 1,5 m oz. 2 m v gibanju) oziroma sledimo drugim smernicam, ki veljajo za šolo/vrtec, ki nas obišče. Razred oz. skupina v dvorani lahko sedi skupaj, vendar ločeno od drugih skupin.
  4. Za nošnjo mask veljajo usmeritve, ki jih za VIZ predpisuje NIJZ (Odrasli in otroci nad 12. letom maske obvezne v skupnih prostorih med vstopanjem in izstopanjem oz. tudi v dvorani, kadar to priporoča NIJZ. Za mlajše pa med vstopanjem in izstopanjem v dvorano po aktualnih priporočilih NIJZ za tisto obdobje).
  5. Dvorano razkužujemo pred vsako projekcijo in po njej. Razkužila in plakati z navodili so nameščeni tudi pred vhodom v kino in v dvorano.

Za druge varnostne ukrepe, ki veljajo za splošen obisk kina si preberite tudi: Kino bonton za varen obisk kina
Smerinice za šole, ki jih predstavljamo zgoraj, pa so bile prilagojene za obisk zaključenih šolskih skupin v sodelovanju z NIJZ.

Za rezervacije šolskih projekcij in posvet smo vam na voljo:
M: 030 315 701
E: solski@kinodvor.org

Več informacij o Kinodvorovem šolskem progamu: spletna stran Za šole.

Dobrodošli!

 

Kino bonton za varen obisk kina

Kinodvor je odprt! Za dobro počutje vseh obiskovalcev vas prosimo, da upoštevate sledeča navodila in tako poskrbite za zdravje vas samih, vaših bližnjih in tudi nas.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.