Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 08:34, tel: 01 239 22 17).
Strokovno srečanje ob filmu Delavnica

Strokovno srečanje ob filmu Delavnica

O pedagoškem pomenu pripovedovanja domišljijskih zgodb, 19. novembra 2018 ob 13:30

O pedagoškem pomenu pripovedovanja domišljijskih zgodb

Ogledali si bomo film Delavnica (Laurent Cantet, Francija, 2017, 113 min), sledil bo pogovor s strokovnimi delavci, ki ga bosta vodila red. prof. dr. Robi Kroflič z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL in dr. Andrej Blatnik, pisatelj, urednik in predavatelj z Oddelka za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo Filozofske fakultete UL z bogatimi izkušnjami na področju spodbujanja kreativne ustvarjalnosti.

Teme pogovora: ustvarjalnost, kreativno pisanje v pedagoškem procesu, vloga mentorja in skupinska dinamika, kontroverzne vsebine in radikalizacija ter umetnost, pomen zgodbe pri oblikovanju identitete mladih

Program je brezplačen za strokovne delavce srednjih in osnovnih šol ter vrtcev v MOL. Cena vstopnice za druge udeležence je 2,7 €. Prijave na solski@kinodvor.org.

Izobraževanje poteka v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije v sodelovanju in s podporo Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje ter Oddelka za kulturo MOL.
Ob izbranem filmu dvakrat letno ustvarjamo dialog med priznanimi strokovnjaki in strokovnimi delavci o aktualnih temah vzgoje in izobraževanja.

Delavnica L'Atelier

Laurent Cantet

Antoine je eden od mladostnikov, ki sodelujejo pri poletni delavnici kreativnega pisanja. Pod mentorstvom uveljavljene pisateljice Olivie naj bi napisali kriminalni triler, povezan z industrijsko preteklostjo mesta. A Antoina takšno nostalgično obujanje spominov ne zanima; bolj ga skrbijo težave sodobnega sveta. Mladenič kmalu pride v navzkrižje s skupino, pa tudi z Olivio, ki jo njegovo nasilno vedenje plaši, hkrati pa ji vzbuja radovednost. Delavnico je zrežiral Laurent Cantet, dobitnik zlate palme leta 2008 za Razred.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.