Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 05:54, tel: 01 239 22 17).
Strokovno srečanje ob filmu Delavnica

Strokovno srečanje ob filmu Delavnica

O pedagoškem pomenu pripovedovanja domišljijskih zgodb, 19. novembra 2018 ob 13:30

O pedagoškem pomenu pripovedovanja domišljijskih zgodb

Ogledali si bomo film Delavnica (Laurent Cantet, Francija, 2017, 113 min), sledil bo pogovor s strokovnimi delavci, ki ga bosta vodila red. prof. dr. Robi Kroflič z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL in dr. Andrej Blatnik, pisatelj, urednik in predavatelj z Oddelka za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo Filozofske fakultete UL z bogatimi izkušnjami na področju spodbujanja kreativne ustvarjalnosti.

Teme pogovora: ustvarjalnost, kreativno pisanje v pedagoškem procesu, vloga mentorja in skupinska dinamika, kontroverzne vsebine in radikalizacija ter umetnost, pomen zgodbe pri oblikovanju identitete mladih

Program je brezplačen za strokovne delavce srednjih in osnovnih šol ter vrtcev v MOL. Cena vstopnice za druge udeležence je 2,7 €. Prijave na solski@kinodvor.org.

Izobraževanje poteka v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije v sodelovanju in s podporo Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje ter Oddelka za kulturo MOL.
Ob izbranem filmu dvakrat letno ustvarjamo dialog med priznanimi strokovnjaki in strokovnimi delavci o aktualnih temah vzgoje in izobraževanja.

Delavnica L'Atelier

Laurent Cantet

Antoine je eden od mladostnikov, ki sodelujejo pri poletni delavnici kreativnega pisanja. Pod mentorstvom uveljavljene pisateljice Olivie naj bi napisali kriminalni triler, povezan z industrijsko preteklostjo mesta. A Antoina takšno nostalgično obujanje spominov ne zanima; bolj ga skrbijo težave sodobnega sveta. Mladenič kmalu pride v navzkrižje s skupino, pa tudi z Olivio, ki jo njegovo nasilno vedenje plaši, hkrati pa ji vzbuja radovednost. Delavnico je zrežiral Laurent Cantet, dobitnik zlate palme leta 2008 za Razred.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Posledice Posledice

Darko Štante

sreda, 23. 01. 2019 / 15:00 / Dvorana

Pristna in čustveno nabita pripoved, ki pod surovo objestnostjo razkriva nežnosti in ranljivosti »problematičnih mulcev« v vzgojnih zavodih.

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

sreda, 23. 01. 2019 / 15:30 / Mala dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

sreda, 23. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.