Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odprto še 05:14, tel: 01 239 22 17).
Strokovno srečanje Cinemini: pristopi k filmski vzgoji najmlajših

Strokovno srečanje Cinemini: pristopi k filmski vzgoji najmlajših

V torek 7. decembra ob 13.30 vabljeni na strokovno srečanje, kjer bomo ob programu Cinemini govorili o različnih pristopih k filmski vzgoji najmlajših.

Na strokovnem srečanju, ki bo potekalo v torek 7. decembra 2021 ob 13.30 uri, bomo govorili o različnih pristopih k filmski vzgoji najmlajših. Srečanje bo potekalo v Kinodvoru, hkrati pa ga bomo prenašali tudi po spletu. Izhodišče mednarodnega programa Cinemini, v katerem je Kinodvor sodeloval v zadnjih treh letih, je bilo:

  • ponuditi vrtcem in šolam kakovosten nabor kratkih filmov različnih žanrov, ki jih lahko vzgojitelji/ce in učitelji/ce uporabijo pri svojem vsakdanjem delu v razredu ali igralnici;
  • pedagoge/inje in otroke opremiti z gradivi, ki jim bodo v pomoč pri izvajanju filmskovzgojnih dejavnosti ali umestitvi izbranih filmov v vsakdanji šolski in vrtčevski kurikul.

Na srečanju si bomo ogledali nekaj del iz nabora filmov. Gre za ikonična dela filmske zgodovine in izbor kakovostnih sodobnih avtorskih filmov (kratki animirani, dokumentarni, pa tudi abstraktni in poetični filmi), ki so vrtcem in šolam brezplačno na voljo za spletni ogled do leta 2026 za samostojno delo. Predvsem pa se bomo posvetili metodam umeščanja filma v vrtčevski in šolski vsakdan. Govorili bomo o različnih pristopih k filmski vzgoji najmlajših in praktično preizkusili nekaj dejavnosti, ki smo jih razvil v Kinodvoru ter sodelujočih vrtcih v projektu.

Čeprav je bil program razvit za mlajše otroke, so filmi, gradiva in izsledki dela relevantni tudi za starejše učence, saj prinašajo razmisleke in praktične izkušnje umeščanja filmov v svet otrok in mladih, v katerem so bistveni elementi dejavnosti dialog, igra, preizkušanje, raziskovanje, sestavljanje, snemanje, opazovanje, gibanje, skupinske igre, ustvarjanje, opazovanje vrstnikov itn. Več o programu Cinemini.

Strokovno srečanje bo vodil dr. Robi Kroflič iz Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete v Ljubljani. V pogovoru s strokovnimi sodelavci se mu bodo pridružile Barbara Kelbl, vodja Kinodvorovega šolskega programa, ter vzgojiteljici vrtcev, ki sta sodelovala v projektu Cinemini, Mateja Jagodić (Vrtec Jarše) in Jana Pevec (Vrtec Vodmat).
Mentorji pri izvedbi praktičnih dejavnosti: Sara Šabec, Mateja Lukežič in Bojan Bajsič.

 

Prijava
Udeležba je brezplačna, obvezna prijava: obrazec za prijavo

Srečanje bo potekali v Kinodvoru, hkrati pa ga bomo prenašali tudi po spletu. Prijavljeni boste dobili povezavo do spletnega prenosa in vsebin. Priporočamo udeležbo v živo, saj bodo praktične dejavnosti izvedene le v kinu. Prejeli pa boste tudi paket kartic Cinemini.

Strokovna srečanja organiziramo v sodelovanju z Oddelkom za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije. Potekajo dvakrat letno in so namenjena ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugim posameznikom in ustanovam, ki jih tema zanima. Če želite biti obveščeni o izobraževanjih, se prijavite na E-novice Za šole.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

torek, 21. 12. 2021

Posnetek srečanja Cinemini: pristopi k filmski vzgoji najmlajših

Na strokovnem srečanju ob programu Cinemini smo govorili o različnih pristopih k filmski vzgoji najmlajših.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.