Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 37 minut, tel: 01 239 22 17).
Kakovostni filmi za otroke in mlade na spletu

Kakovostni filmi za otroke in mlade na spletu

Za vas smo pripravili seznam brezplačno dostopnih kakovostnih filmov za različne starostne skupine, ki so se predvajali tudi na našem programu. Za prosti čas in šolanje na domu, z dodatnimi gradivi!

*** Spodaj najdete izbor filmov, ki jih brezplačno na ogled ponujata Slovenski filmski center in Televizija Slovenija. Na spletni strani Baza slovenskih filmov so filmi na voljo teden dni. Program se posodablja vsak ponedeljek in četrtek. >> Akcija na spletni strani Baza slovenskih filmov se je iztekla 20. 5. 2020.

Večina filmov TV Slovenija je na voljo omejeno število dni po datumu prvega predvajanja na spletnem portalu MMC. Ker se spored lahko še spreminja, so datumi zgolj informativni (za lažje načrtovanje dejavnosti v šolah). ***


Mali princ, 6+

Na programu TV Slovenija 1, predvidoma 2. maja ob 10:55, nato TV spletni portal. Ponovitev 9. maja ob 16:30 na TVS 2.
Dodatna gradiva: knjižica Animirani film
Več o filmu >>


Dekle po imenu Varpu, 12+

Na programu TV Slovenija 1, predvidoma 31. maja ob 15:15 nato TV spletni portal.
Več o filmu >>


Za maturante:
Gospodar muh, 15+
filmska priredba klasike distopičnega leposlovja, ki je predmet letošnje mature, v režiji Petra Brooka (Lord of the Flies, 1963)
Na programu TV Slovenija 2, predvidoma 10. 5. ob 21:55, nato TV spletni portal.


Spremljajte tudi druge filme, ki jih izpostavljamo v Kinodvoru pod oznako #FilmNaDan. Mnogi od njih so primerni tudi za starejše učence in dijake.
Nekaj (predvsem kratkih) filmov za otroke in mlade je na voljo tudi na spletni strani Šola filma.
Spletne vaje filmskega jezika in zgodovine skozi film v slovenščini ponuja tudi Kino Otok.
(Plačljive) spletne šolske projekcije treh izbranih animiranih filmov za različne starostne skupine omogoča Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Več o Kinodvorovih programih za šole in vrtce.

Pauline

Kratki film režiserke Céline Sciamma (Pobalinka, Portret mladenke v ognju), posnet v okviru kampanje “Pet filmov proti homofobiji”, je osebna izpoved lezbičnega dekleta o odraščanju v dušečem okolju francoskega podeželja.

ponedeljek, 23. 03. 2020

Spletne šolske projekcije

Filmsko-vzgojne dejavnosti na daljavo: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta omogoča izvedbo spletnih šolskih projekcij treh izbranih animiranih filmov za različne starostne skupine.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Sibyl Sibyl

Justine Triet

sreda, 12. 08. 2020 / 18:45 / Dvorana

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

Sedem veličastnih The Magnificent Seven

John Sturges

sreda, 12. 08. 2020 / 21:00 / Kongresni trg

Film Johna Sturgesa, ki na Divji zahod premesti klasiko Akire Kurosawe Sedem samurajev, se z legendarno igralsko zasedbo, nepozabno glasbo in duhovitimi dialogi uvršča med najbolj priljubljene vesterne vseh časov.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sreda, 12. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.