Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 03:12).
Kuba 60! Filmski plakati

Kuba 60! Filmski plakati

Razstava filmskih plakatov Kuba 60!, ki smo jo pripravili v okviru Fokusa na kubanski film na 30. LIFFu. Katalog razstave in reprodukcije plakatov naprodaj v naši Knjigarnici.

Cena printa je 6 €, cena kataloga je 30 €. Člani Kluba Kinodvor imajo ob nakupu 10% popust.

Od zgodnjih štiridesetih so na Kubi odprli več kot 400 kinematografov, četrtino od tega v Havani. Prve predvajane filme – večinoma evropske, mehiške in argentinske – so oglaševale agencije, ki so prevzele ameriški, zahodni slog oblikovanja. Po Castrovi revoluciji 1. januarja leta 1959 in ustanovitvi ICAIC-a (Kubanskega inštituta za filmsko umetnost in industrijo) marca istega leta pa so kubanski grafični oblikovalci začeli razvijati svoj lastni slog. Njihova formalna neodvisnost in edinstven umetniški izraz sta omogočila nastanek izvirnega gibanja vrhunskih ustvarjalcev, ki so se ukvarjali s filmsko propagando.

Iz zbirke Centro Studi Cartel Cubano (Benetke) – Collezione Luigino Bardellotto. Razstavo je pripravil Kinodvor v sodelovanju z arhivom Cinemazero (Pordenone). V okviru LIFFovega Fokusa na kubanski film. Zahvaljujemo se gospe Meliti Gabrič, veleposlanici Veleposlaništva Republike Slovenije v Ottawi.

Fotografije

ponedeljek, 02. 12. 2019

Kuba 60! Filmski plakati kot darilo

V Knjigarnici so še vedno naprodaj reprodukcije plakatov in katalog razstave Kuba 60!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

četrtek, 12. 12. 2019 / 14:30 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme na zadnjem festivalu v Cannesu in kritiški favorit leta.

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

četrtek, 12. 12. 2019 / 16:00 / Mala dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Dodatna projekcija

Zgodbe iz kostanjevih gozdov Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Gregor Božič

četrtek, 12. 12. 2019 / 17:00 / Dvorana

Sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.