Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 06:44, tel: 01 239 22 17).
Kuba 60! Filmski plakati

Kuba 60! Filmski plakati

Razstava filmskih plakatov Kuba 60!, ki smo jo pripravili v okviru Fokusa na kubanski film na 30. LIFFu. Katalog razstave in reprodukcije plakatov naprodaj v naši Knjigarnici.

Cena printa je 6 €, cena kataloga je 30 €. Člani Kluba Kinodvor imajo ob nakupu 10% popust.

Od zgodnjih štiridesetih so na Kubi odprli več kot 400 kinematografov, četrtino od tega v Havani. Prve predvajane filme – večinoma evropske, mehiške in argentinske – so oglaševale agencije, ki so prevzele ameriški, zahodni slog oblikovanja. Po Castrovi revoluciji 1. januarja leta 1959 in ustanovitvi ICAIC-a (Kubanskega inštituta za filmsko umetnost in industrijo) marca istega leta pa so kubanski grafični oblikovalci začeli razvijati svoj lastni slog. Njihova formalna neodvisnost in edinstven umetniški izraz sta omogočila nastanek izvirnega gibanja vrhunskih ustvarjalcev, ki so se ukvarjali s filmsko propagando.

Iz zbirke Centro Studi Cartel Cubano (Benetke) – Collezione Luigino Bardellotto. Razstavo je pripravil Kinodvor v sodelovanju z arhivom Cinemazero (Pordenone). V okviru LIFFovega Fokusa na kubanski film. Zahvaljujemo se gospe Meliti Gabrič, veleposlanici Veleposlaništva Republike Slovenije v Ottawi.

Fotografije

Kuba 60! Filmski plakati kot darilo - zadnji izvodi

V Knjigarnici naprodaj še zadnjih nekaj izvodov reprodukcij plakatov z razstave Kuba 60!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.