Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (za danes zaprto).
Poletni Kinodvor

Poletni Kinodvor

Kino je tu in z njim dragocene priložnosti za družno predajanje filmskim užitkom. V mestnem kinu smo pripravili pester program, kakor ukrojen za vroče poletne mesece. To poletje #smovkinu.

Do 10. julija nas obiščite v letnem kinu na Kinodvorišču in si oglejte aktualne filme z našega rednega sporeda v edinstvenem ambientu atrija Slovenskih železnic, v katerega vstopamo skozi Dvorano Kinodvora. V prihodnjih dneh bosta tam doživeli premiero francoski komediji Kako postati dobra žena z Juliette Binoche v glavni vlogi in Mandibule v režiji ekstravagantneža Quentina Dupieuxa, ki svoj film opisuje kot »nenavadnega križanca med E.T.-jem ter Butcem in butcem«. Sledita še Šarlatan Agnieszke Holland in Gloria Mundi Roberta Guédiguiana.

Ker bo zaradi s covidom-19 povezanih okoliščin Festival Ljubljana letos potekal na Kongresnem trgu, naš program mobilnega kina Letni Kinodvor na Kongresnem trgu žal odpade. Zato smo sklenili, da filmski mojstrovini iz načrtovanega programa predstavimo že to poletje na Filmu pod zvezdami in Kinodvorišču.

Ob 75. obletnici filma bomo tako predvajali Hitchcockovo vohunsko klasiko Razvpita (Notorious, 1946), v kateri nastopita Ingrid Bergman in Cary Grant. Z legendarnima filmskima zvezdama bomo 15. julija odprli letošnji Film pod zvezdami na Ljubljanskem gradu. Film pod zvezdami, ki ga že vrsto let pripravljamo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom, bo potekal vse do 7. avgusta, program pa bo izjemen, saj bomo na Grajskem dvorišču poleg izbora filmov pretekle sezone predpremierno predstavili kar 12 novih filmskih naslovov, med njimi tudi otvoritveni film letošnjega festivala v Cannesu.

Med 26. julijem in 9. avgustom bomo Kinodvorovo dvorano na Kolodvorski 13 tehnično posodobili z novim 4K projektorjem in zvočnim sistemom. V tem obdobju bodo Kavarna, Knjigarnica in blagajna delovale nemoteno.

Drugi del Kinodvorišča s tedenskimi premierami bo potekal od 10. do 31. avgusta, ko se bomo od poletja poslovili z brezplačno projekcijo filmske klasike Osamljena žena (Charulata, 1964) v režiji indijskega mojstra Satyajita Raya.

Poletje bo bogato tudi s festivalskim programom. 16. avgusta bomo gostili odprtje Mednarodnega festivala kratkega filma FeKK in do 21. avgusta ponudili na ogled izbor najboljših evropskih kratkih filmov pretekle sezone. V zadnjem tednu avgusta bo potekal še Otok v Ljubljani z izborom filmov in gosti festivala Kino Otok v Izoli.

Pester bo tudi naš program za mlada občinstva. Kinobalonov počitniški program začenjamo s Prinčevim potovanjem, fantastično pripovedjo o prijateljstvu med dvanajstletnim Tomom in princem iz oddaljene dežele. Počitniške projekcije bodo čez poletje na sporedu med tednom dopoldan ter ob sobotah in nedeljah popoldan. V prvi polovici julija bo potekal tudi Kinotripov filmski klub, kjer bodo mladi izbirali program za 6. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade, ki se bo letos odvil med 14. in 16. oktobrom. Prijave v Kinotripov filmski klub potekajo do 28. junija.

To poletje #smovkinu.

Fotografije

Kako postati dobra žena La bonne épouse

Martin Provost

Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

Mandibule Mandibules

Quentin Dupieux

Francoski ekstravagantnež Quentin Dupieux se po filmih o morilski avtomobilski gumi in ljubosumni semiš jakni vrača s sončno, lahkotno in zelo svojevrstno komedijo o dveh prijateljih in velikanski muhi, ki jo sam opisuje kot »nenavadnega križanca med E.T.-jem ter Butcem in butcem«.

petek, 18. 06. 2021

Kinobalonov počitniški program

Vabljeni na poletne filmske projekcije za otroke in mlade. Potekale bodo med tednom ob 10. uri ter ob sobotah in nedeljah popoldan. Program odpiramo z animiranimi filmom Prinčevo potovanje!

Vabljeni k prijavam v 6. Kinotripov filmski klub

Te zanimata film in kino? So ti super pogovor o različnih filmskih svetovih? Želiš spoznati vrstnike s podobnimi interesi in doživeti zakulisje čisto pravega mednarodnega filmskega festivala? Če šteješ med 15 in 18 let, potem je to vabilo prav zate! Prijave zbiramo do 28. junija.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.