Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 08:10).
Vabljeni k prijavam v 6. Kinotripov filmski klub

Vabljeni k prijavam v 6. Kinotripov filmski klub

Te zanimata film in kino? So ti super pogovor o različnih filmskih svetovih? Želiš spoznati vrstnike s podobnimi interesi in doživeti zakulisje čisto pravega mednarodnega filmskega festivala? Če šteješ med 15 in 18 let, potem je to vabilo prav zate! Prijave zbiramo do 28. junija.

Kaj bomo počeli na filmskem klubu?

Gledali filme, o njih razpravljali in jih izbirali za program 6. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade, ki se bo odvil med 14. in 16. oktobrom 2021. Poleg filmskega programa bomo skupaj zasnovali tudi drugo spremljevalno dogajanje, uvode in pogovore z domačimi in tujimi filmskimi gost, zabavo. Na filmskem klubu ne bomo snemali filmov.

Kdaj in kje se bo odvijal filmski klub?

Vsak dan med tednom med 12. in 23. julijem, predvidoma med 10. in 16. uro, v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana). Točen urnik bomo prilagajali internim oglednim projekcijam in ga bodo izbrani člani prejeli na prvi dan srečanja. Srečanja se bodo nadaljevala tudi v septembru in oktobru vse do festivala.

Kdo se lahko prijavi?

Mladi med 15. in 18. letom, ki imajo radi film in kino. Za udeležbo ne potrebuješ nobenega predznanja, imeti moraš le čas v juliju in na jesen ter veliko zanimanja za sodelovanje. Skupino mladih članov bomo za filmski klub v Kinodvoru izbrali po lastni presoji, tako da bo skupina čim bolj raznolika. Število mest je omejenih, udeležba je brezplačna.

Do kdaj in kako se lahko prijavim?

Izpolniš prijavnico – tukaj – in jo vrneš na e-naslov: ziva.jurancic@kinodvor.org do ponedeljka, 28. junija 2021. V četrtek, 1. julija, bomo vse prijavljene obvestili, ali so bili izbrani za filmski klub. Za vse dodatne informacije smo ti z veseljem na voljo na telefonski številki 030 614 243 ali preko e-pošte: ziva.jurancic@kinodvor.org.

In kaj o izkušnji Kinotripa pravijo člani preteklih klubov?

»To je res noro dobra izkušnja. V bistvu gledamo filme in potem, ko izberemo program, naše naloge še ni konec. Potem pišemo o filmu, pripravimo spremljevalni program, pripraviti je treba pogovore … v bistvu vse, kar se tiče festivala.«
– Iva

»Odprl se mi je cel nov filmski svet. Še bolj sem dojela, kako zelo obširno je to področje in koliko stvari se moram še naučiti, kako ogromno filmov moram še pogledati.«
– Sinja

“Zakaj Kinotrip? Definitivno tudi zato, ker se zelo zabavamo, ljudje na Kinotripu so super!«
– Graal

»Filmi se mi še nikoli niso zdeli tako pomemben, kot v tistih trenutkih, ko smo se o njih zagnano pogovarjali v tisti Mali dvorani v Kinodvoru. Zdelo se je kot, da smo skrivno in tajno društvo, ki rešuje svet pred uničenjem.«
– Aiko

»Kinotrip se mi zdi čudovita priložnost za tiste, ki bi želeli sodelovati v filmskem svetu, pa tudi za tiste, ki bi v kino radi prišli le pogledat kakšen dober film.«
– Ajša


prijavnica >>

več o Kinotripovem filmskem klubu >>

6. filmski festival Kinotrip

Med 14. in 16. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov in spremljevalni program s Kinotripovim podkastom, vse po izboru mladih.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.