Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 05:53).
Pogovor ob izidu knjige Mirjane Borčić: Odstiranje pogleda

Pogovor ob izidu knjige Mirjane Borčić: Odstiranje pogleda

V ponedeljek, 20. oktobra, vas ob 17. uri vljudno vabimo v Kinodvorovo Kavarno na filmskovzgojno čajanko z Mirjano Borčić ob izidu njene knjige Odstiranje pogleda: spomini, izkušnje, spoznanja.

Ob izidu nove knjige se bomo z avtorico pogovarjali o tem, kaj je filmska vzgoja, kakšni so njeni cilji in metode ter kako so njeno delo zaznamovale dolgoletne profesionalne in osebne izkušnje. Pogovor bo vodila Barbara Kelbl, urednica knjige in strokovna sodelavka Kinodvorovega programa za otroke in mlade Kinobalon.

Mirjana Borčić, pionirka filmske vzgoje na Slovenskem, v knjigi Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja na oseben način spregovori o smislu in namenu filmske vzgoje, različnih pristopih, ciljih in metodah. Njeno pisanje temelji na več desetletnih izkušnjah filmske vzgojiteljice in se dotika dela s filmom in mladimi, oblikovanja filmskih programov in abonmajev, izobraževanja mentorjev in pedagogov, vpeljave filmske vzgoje v učne načrte ter prenašanja znanj v mednarodnih izmenjavah. Za svoje delo je leta 2007 prejela Badjurovo nagrado, najvišjo strokovno nagrado na področju filma, bronasto plaketo JSKD (1999) ter plaketo (2001) in nagrado (2013) glavnega mesta Ljubljane.

Pričujoča knjiga je že peta publikacija, ki je v Kinodvoru izšla v okviru Leta kina – Kinodvor 90, letu praznovanja kina in filma, in je nekakšno sklepno dejanje mednarodne konference o filmski vzgoji, ki je v Kinodvoru potekala maja letos.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.