Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 02:39).
Ogled filma Ne bom več luzerka za strokovne delavce v srednjih šolah

Ogled filma Ne bom več luzerka za strokovne delavce v srednjih šolah

Za strokovne delavce, ki jih zanima umestitev filma v šolski pouk, v sodelovanju z distributerjem omogočamo brezplačen ogled filma vnaprej na omejenem številu projekcij

Distributer filma Ne bom več luzerka (Urša Menart, 2018) omogoča brezplačen ogled filma na rednem sporedu za strokovne delavce v srednjih šolah in drugih mladinskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Strokovni delavci, ki jih zanima vključitev filma v šolski program, imajo na voljo brezplačno vstopnico. Potrebna je prijava na e-naslov: zala@vertigo.si.

Film si lahko ogledate v Kinodvoru 25. in 26. marca ter v morebitnih dodatnih terminih. Urnik projekcij.

Producent pripravlja tudi pedagoško gradivo, ki bo na voljo konec marca. Objavili ga bomo tudi na naši spletni strani (pedagoška gradiva).

Film je na Festivalu slovenskega filma 2018 v Portorožu prejel več nagrad, vključno z nagrado Vesna za najboljši celovečerni film, najboljši scenarij in najboljšo žensko stransko vlogo, prav tako pa tudi posebno omembo žirije na ljubljanskem filmskem festivalu LIFFe 2018.

Film raziskuje generacijo milenijcev in njihovih težav; deluje kot ‘trepljaj po rami’ vsem mladim, ki se v življenju trudijo uspeti in vsem tistim, ki se počutijo nerazumljeni s strani staršev in starejših generacij. Film jim pomaga spregledati, da niso sami.

 

izjava režiserke
V zadnjih nekaj letih je ogromno mladih, izobraženih in ambicioznih ljudi zapustilo Slovenijo, tisti, ki smo ostali, pa se pogosto sprašujemo, ali smo se res odločili prav. In o stvareh, o katerih se vsakodnevno sprašuješ, je včasih dobro posneti film.

Ne bom več luzerka je film o generaciji, ki ji nikakor ne uspe odrasti in za katero Slovenija nima prostora. Je tudi film o deziluziji in o generacijskem prepadu med »preizobraženimi« milenijci, ki jih nihče ne potrebuje, ter njihovimi starši, ki so imeli za svoje otroke visoka pričakovanja, zdaj pa le nemočno opazujejo, kako jim življenje ne steče, kot bi moralo.

Ne bom več luzerka Ne bom več luzerka

Urša Menart

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Pavarotti Pavarotti

Ron Howard

ponedeljek, 14. 10. 2019 / 16:30 / Dvorana

Presunljiv portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov. V biografskem dokumentarcu Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori in še nikoli videnimi posnetki.

Pritisk Push

Fredrik Gertten

ponedeljek, 14. 10. 2019 / 18:00 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

Alice in župan Alice et le maire

Nicolas Pariser

ponedeljek, 14. 10. 2019 / 18:45 / Dvorana

Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?