Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).
Odslej še boljša slika in zvok

Odslej še boljša slika in zvok

Namestili smo sodobni NEC projektor in nov zvočni sistem, da bo izkušnja obiska kina še boljša.

V Kinodvoru smo letos poleti morali upokojiti naš zvesti projektor Barco DP2K-19B. Bil je prvi digitalni DCP projektor v slovenski art kino mreži. Zvesto nam je služil deset sezon in prikazal nešteto filmov. Lepo smo skrbeli zanj, ga redno čistili in izpihovali ter mu menjali potrebne življenjske tekočine, zato je močno presegel svojo življensko dobo. V vseh letih ni zaradi njega odpadla niti ena projekcija, zdaj pa skupaj s svojim tesnim sodelavcem Doremi strežnikom odhaja novim dogodivščinam naproti.

Projektor Barco je nadomestil sodobni NEC projektor, ki omogoča predvajanje v 4k tehnologiji (štirikrat večja ločljivost kot doslej), z laserskim izvorom svetlobe (večji barvni spekter, skladen s trenutnimi postprodukcijskimi zahtevami), ustrezno kalibriran in bolje centriran v tehnični kabini, omogoča pa tudi predvajanje vsebin s HDR (večji barvni spekter) in HFR (več sličic na sekundo) vsebino. Verjamemo, da nam bo dolgo zvesto služil, saj bo deležen vse potrebne nege.

Iz osrčja dvorane smo odstranili tudi nevidne pevce, ki so vsa ta leta razvajali ušesa naših gledalcev, t.j. glavne dvoranske zvočnike (zvočniški sistem KCS). Čeprav so zelo veliki, težki pa kar sto kilogramov, jih v devetnajstih letih delovanja ni uzrlo niti dobrih ducat ljudi, saj so se skrivali na visokih podestih za platnom dvorane. Že res, da ponosno nosijo THX certifikat, a tehnologija je napredovala, načel pa jih je tudi zob časa in kakšen milejši električni udar. Kljubovali so marsikateri nevihti in željam tonskih tehnikov po »še več moči«, sedaj pa z daljnimi bratranci, surround zvočniki manjših dimenzij, jadrajo v zvočno valhalo.

V naši dvorani imamo sedaj zvočni sistem Dolby System 300, referenčni zvočni sistem proizvajalca Dolby z Dolby SLS zvočniki in Dolby ojačevalci, primeren za srednje velike dvorane, ustrezno kalibriran in podkrepljen s sodobnim QSC digitalnim procesorjem. V dvorani je bila urejena tudi dodatna akustična obdelava z akustičnimi paneli za izboljšanje zvočne slike. Tudi novih zvočnikov obiskovalci ne bodo opazili, bodo pa v njihovem zvoku zagotovo zelo uživali.

Novo opremo, njeno namestitev in prenovo projekcijske kabine je financirala Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.