Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 04:02, tel: 01 239 22 17).

Mladi smo v kino povabili N’toka

Kinotrip in dijaška skupina Iskrica sta septembra v kino povabila Miho Blažiča – N’toka, raperja, blogerja in kolumnista.

Z N’tokom smo se pogovarjali po ogledu filma Druga stran upanja (Aki Kaurismäki, 2017), ki prikazuje zgodbo o nenavadnem prijateljstvu med sirijskim beguncem in finskim gostincem.

N’toko je z nami delili svoje vtise o filmu, zakaj je ta smešen in istočasno tragičen, o svojem aktivističnem delu v Rogu, položaju beguncev in družbi danes na sploh. Vprašanja sta na Kinotripov petek, 15. septembra, zastavljali Isabella in Tara iz dijaške skupine Iskrica ter zgovorni mladi obiskovalci.

Hvala N’toku za vse njegove misli, Isabelli, Tari in vsem ostalim mladim pa za “iskriva” vprašanja.

Naj vas film odpelje!

Fotografije

Druga stran upanja Toivon tuolla puolen

Aki Kaurismäki

Finski velemojster absurdnega humorja Aki Kaurismäki (Le Havre) z zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem zada še en duhovit udarec neusmiljeni birokraciji, s katero sodobna Evropa sprejema prosilce za azil. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

iOtok iOtok

Miha Čelar

ponedeljek, 09. 12. 2019 / 17:30 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Aeronavta The Aeronauts

Tom Harper

ponedeljek, 09. 12. 2019 / 18:30 / Dvorana

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem.

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Ken Loach

ponedeljek, 09. 12. 2019 / 20:30 / Dvorana

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.