Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 05:04, tel: 01 239 22 17).
Delavnica Gajin svet programiranja in pogovori z ustvarjalci

Delavnica Gajin svet programiranja in pogovori z ustvarjalci

Spremljevalni program za šole ob filmu Gajin svet in spored šolskih predstav

Ob ogledu filma Gajin svet v šolskem programu priporočamo:

  • pogovor z ustvarjalci: 2. 10. ob 10. uri (brezplačno v sklopu praznovanja obletnice Kinodvor.10 in Tedna otroka – obvezne prijave!, glej več Kinodvor.10: Praznujmo skupaj)
  • delavnica Gajin svet programiranja (CodeWeek): 9. 10. ob 9:30 –  glej opis spodaj
  • pogovor z ustvarjalci: 19. 10. ob 10. uri (za učence 2. in 3. triletja)

Na voljo tudi dodatni termini za pogovor z ustvarjalci ali delavnico Gajin svet programiranja – Spored predstav
Dodatne predstave po dogovoru so na voljo skozi vse šolsko leto 2018/2019 – povpraševanje

Delavnica Gajin svet programiranja
Na delavnici Gajin svet programiranja bodo udeleženci izvedeli več o pasteh na internetu in o Matičevih računalniških podvigih. Spoznali bodo, na primer, zakaj sta se Gaja in Matic z lahkoto prijavila v Tein uporabniški račun in kako sta odkrila lokacijo hiše Ob progi 10. Ob tem bomo predstavili spletno vadnico Gajin svet programiranja, ki je namenjena šolarjem, staršem in učiteljem, ki bodo po ogledu filma želeli razširiti svoje znanje računalništva. Vadnica, poleg vsebin, ki jih obravnava delavnica, vsebuje še odgovore na vprašanja: kaj tvori našo spletno identiteto, kako ravnati, ko nas prek spleta kontaktirajo neznanci, kaj je programiranje ter kako se računalniki pogovarjajo med seboj in zakaj so to pravzaprav neumne naprave.

spletna stran filma
vadnica Gajin svet programiranja (Code Week)
učna ura Gajin svet (Safe.si)

Med 6. in 21. oktobrom, ko poteka Evropski teden programiranja – Code Week, bo organiziranih več delavnic digitalnega opismenjevanja v Ljubljani, Novem mestu, Kranju, Mariboru, Slovenskih Konjicah, Novi Gorici, Kopru, Kobaridu, Slovenj Gradcu … Na njih bodo mladi oblikovali aplikacije za pametne telefone, računalniške igrice in spletna mesta, programirali robote, sestavljali algoritme in spoznavali računalniške poklice. Spremljajte www.codeweek.si in facebook.com/codeweek.si za več informacij.

Delavnica 9. 10. ob 9:30 je brezplačna (cena vstopnice za ogled filma 2,7 €). Cena delavnice v dodatnih terminih po dogovoru je 80 €.
Pogovora z ustvarjalci 2. in 19. 10. ob 10. uri sta brezplačna (cena vstopnice 19. 10. za ogled filma je 2,7 €). Cena pogovora z ustvarjalci v dodatnih terminih je 80 €.

Gajin svet Gajin svet

Peter Bratuša

Mladinska romantična komedija z elementi kriminalke.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Utøya, 22. julija Utøya 22. juli

Erik Poppe

torek, 23. 07. 2019 / 17:00 / Dvorana

Srhljivo realistična, v realnem času posneta rekonstrukcija terorističnega napada, ki je zahteval devetinšestdeset mladih življenj, je sprožila burne razprave med kritiki in občinstvom. S filmom, ki dogajanje prikaže iz perspektive najstnikov, je režiser hotel »zgodbo vrniti žrtvam«.

Diego Maradona Diego Maradona

Asif Kapadia

torek, 23. 07. 2019 / 19:00 / Dvorana

Režiser Asif Kapadia (Senna, Amy) se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno življenje enega največjih nogometašev vseh časov.

Film pod zvezdami / Peugeotova predpremiera

Pavarotti Pavarotti

Ron Howard

torek, 23. 07. 2019 / 21:30 / Ljubljanski grad

Presunljiv in intimen portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov, Luciana Pavarottija. V biografskem dokumentarcu z oskarjem nagrajenega režiserja Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori, intervjuji in še nikoli poprej videnimi posnetki.