Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 04:57).
Nominiranci za oskarje v Kinodvoru

Nominiranci za oskarje v Kinodvoru

Nedavno razkrite nominirance za letošnje oskarje si lahko še vedno ogledate na našem rednem sporedu: Drive my car (4 nominacije), Sladičeva pica (3 nominacije), Vzporedni materi (2 nominaciji), Najbolj grozen človek na svetu (2 nominaciji). Vstopnice že v prodaji, tudi po spletu. Vabljeni!

Drive My Car Doraibu mai ka

Ryusuke Hamaguchi

Manj kot pol leta po tistem, ko je njegov film O naključju in domišljiji osvojil berlinskega srebrnega medveda, je Ryusuke Hamaguchi za priredbo kratke zgodbe Harukija Murakamija prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu.

Sladičeva pica Licorice Pizza

Paul Thomas Anderson

Bilo je nekoč … v dolini San Fernando. Paul Thomas Anderson (Gospodar, Fantomska nit) nas odpelje v zgodnja sedemdeseta z edinstveno ljubezensko zgodbo, ki ji nikoli ne zmanjka bencina. Sladičevo pico si bomo med drugim zapomnili po prelomnih nastopih obeh glavnih igralcev. Do zadnjega diha!

Vzporedni materi Madres paralelas

Pedro Almodóvar

Zgodba o dveh zelo različnih ženskah, ki se srečata v bolnišnici, kamor prideta rodit, ter nepričakovanih zapletih, ki sledijo. Najnovejši film Pedra Almodóvarja je odprl Beneški filmski festival in Penélope Cruz prinesel tamkajšnjo nagrado za najboljšo igralko.

Najbolj grozen človek na svetu Verdens verste menneske

Joachim Trier

Portret mladenke v dvanajstih poglavjih, s prologom in epilogom – film Joachima Trierja (Oslo, 31. avgusta) je očarljiva, igriva in duhovita drama o ljubezni v našem času ter o tem, kako lahko imaš v življenju vse, pa se še vedno počutiš kot največja zguba na svetu. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.