Danes je blagajna odprta od 15:10 do 19:00 (odpre se čez 02:15).
Nominiranci za oskarje 2024 v Kinodvoru!

Nominiranci za oskarje 2024 v Kinodvoru!

Filme, ki bodo 10. marca v Los Angelesu tekmovali za prestižne zlate kipce, si lahko ogledate že pred tem: Oppenheimer, ki je dobil največ – kar 13 – nominacij, bo za zamudnike na sporedu 4. februarja, Morilci cvetne lune pa 3. marca. Nesrečna bitja so trenutno na sporedu. Ne spreglejte niti drugih nominiranih filmov …

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti v Los Angelesu je nominacije za 96. podelitev oskarjev razglasila 23. januarja. Poleg uspešnice letošnjega poletja, Oppenheimerja, ki vodi s trinajstimi nominacijami, vključno z nominacijami za najboljši film, najboljšo režijo (Christopher Nolan) in najboljšega glavnega igralca (Cillian Murphy), sta pri samem vrhu še ekscentrična znanstveno-fantastična satira Nesrečna bitja Yorgosa Lanthimosa z enajstimi nominacijami in epska kriminalna saga Morilci cvetne lune Martina Scorseseja z desetimi.

Med nominiranimi filmi so tudi Anatomija padca (naslednjič na sporedu 3. februarja), Barbie (za zamudnike 10. marca), Bartonova akademija (od 7. februarja), Pretekla življenja (naslednjič na sporedu 29. januarja), Interesno območje (od 31. januarja), Popolni dnevi (že na sporedu), Neskončni spomin (od 27. februarja).

Slavnostna podelitev bo letos potekala 10. marca v hollywoodskem gledališču Dolby.

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe.

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.

Nesrečna bitja Poor Things

Yorgos Lanthimos

Film Yorgosa Lanthimosa (Najljubša, Jastog) je zgodba o fantastični preobrazbi mladenke, ki se osvobojena predsodkov svojega časa zavzema za žensko enakost in svobodo. Satirična različica Frankensteina za 21. stoletje je režiserju prinesla zlatega leva na festivalu v Benetkah.

Morilci cvetne lune Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese

Najnovejši film Martina Scorseseja je epska kriminalna saga o nizu umorov med pripadniki plemena Osage na začetku dvajsetega stoletja, prikazana skozi nenavadno romanco med belim prišlekom Ernestom Burkhartom in staroselko Mollie Kyle. 

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Barbie Barbie

Greta Gerwig

Ona je vse. On je samo Ken. Greta Gerwig (Lady Bird, Čas deklištva) je film posnela po scenariju, ki ga je napisala z Noahom Baumbachom (Frances Ha, Marriage Story).

Popolni dnevi Perfect Days

Wim Wenders

Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith in Nine Simone, je Kojiju Yakushoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.