Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odprto še 11:58, tel: 01 239 22 17).

Barbie Barbie

Greta Gerwig / ZDA / 2023 / 114 min / angleščina

Ona je vse. On je samo Ken. Greta Gerwig (Lady Bird, Čas deklištva) je film posnela po scenariju, ki ga je napisala z Noahom Baumbachom (Frances Ha, Marriage Story).

igrajo Margot Robbie, Ryan Gosling, Emma Mackey, Helen Mirren, Will Ferrell

festivali, nagrade osem nominacij za oskraja, med drugim za film, stransko žensko in moško vlogo

IMDb Uradna stran

Fotografije

zgodba
Že od nekdaj se deklice igrajo s punčkami, a te lutke so bile dolgo podobne le dojenčkom. Deklice so morale skrbeti zanje in se pretvarjati, da so mame. Vse dokler ni pred njihove oči stopila Barbie. Kot barbike so dekleta lahko končno postale vse, kar so hotele – princese, neveste, pilotke, znanstvenice, morske deklice, predsednice. Barbike so odrešile ženski svet!

Tam nekje v Barbielandu živi »stereotipna Barbie«. Ima vse, kar si želi: popolno hiško, krasen avto, polno omaro oblek in na tisoče nasmejanih prijateljic, vse po imenu Barbie. Njen prijatelj je čedni, a nesamozavestni Ken. Ljubi jo (bolj kot ona njega), ampak dežela barbik je pač narejena po meri deklet. Nekega dne pa Barbie začuti, da ji vsa ta popolnost ni dovolj. Odpravi se v človeški svet in odkrije šokantno resnico, da barbike pravzaprav niso rešile težav seksizma in patriarhata. Svet tam zunaj še vedno obvladuje moška moč, ki kmalu zamika tudi Kena. Barbie se bo morala soočiti z nepopolnostjo – resničnega sveta in same sebe. Ali obstaja rešitev?

sreda, 24. 01. 2024

Nominiranci za oskarje 2024 v Kinodvoru!

Filme, ki bodo 10. marca v Los Angelesu tekmovali za prestižne zlate kipce, si lahko ogledate že pred tem: Oppenheimer, ki je dobil največ – kar 13 – nominacij, bo za zamudnike na sporedu 4. februarja, Morilci cvetne lune pa 3. marca. Nesrečna bitja so trenutno na sporedu. Ne spreglejte niti drugih nominiranih filmov …

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mali Timotej Petit Malabar

Patrick Volve

sobota, 13. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Premierno predvajanje novih epizod o radovednem dečku Timoteju, ki s kengurujem, žirafo, lemurjem in medvedom raziskuje vesolje in naravne pojave v njem.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 13. 04. 2024 / 11:30 / Dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Dodatna projekcija

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

sobota, 13. 04. 2024 / 13:20 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe.