Danes je blagajna odprta od 17:20 do 21:00 (odpre se čez 12:12).

Očim The Stepfather

Nelson McCormick / ZDA / 2009 / 101 min / angleščina, nemščina

Očim je priredba istoimenske srhljivke iz osemdesetih, oba filma pa se navdihujeta pri resnični življenjski zgodbi zloglasnega Johna Emila Lista, možakarja, ki je leta 1971 brutalno umoril svojo celotno družino in nato privzel novo identiteto. Leta 1987, ko je bil posnet izvirnik, je bil List še vedno na begu; aretirali so ga šele leta 1988, sedemnajst let po krvavem zločinu.

Dobrodošli v deželi zombijev Zombieland

Ruben Fleischer / ZDA / 2008 / 88 min / angleščina

Nadvse zabavna in s črevi naphana ameriška verzija britanskega kulta Shaun of the Dead iz leta 2004, s katerim je globalno zaslovel dvojec Edgar Wright in Simon Pegg.

Hiša demonov The Haunting in Connecticut

Peter Cornwell / ZDA, Kanada / 2009 / 92 min / angleščina

Posneto po resnični zgodbi, ki je v osemdesetih več let obsedala ameriške raziskovalce paranormalnega in se naposled srečno zaključila z izgonom duhov.

Teksaški pokol z motorko The Texas Chain Saw Massacre

Tobe Hooper / 1974 / 83 min / angleščina

Brutalen, neodvisno proizveden in za drobiž posnet film je skoraj nemudoma prerasel v nemara najbolj zloglasno kultno klasiko vseh časov in velja tudi za eno najvplivnejših grozljivk.

Džungla Welcome to the Jungle

Jonathan Hensleigh / ZDA / 2007 / 83 min / angleščina

Posnet v specifičnem lažno-dokumentarnem slogu, kakršnega je popularizirala Čarovnica iz Blaira, se Džungla kaže kot sodobna in presenetljivo efektivna različica kultne italijanske grozljivke Kanibalski holokavst Ruggera Deodata.

Ugrabljena Captivity

Roland Joffé / ZDA, Rusija / 2007 / 96 min / angleščina

Kontroverzna psihološka srhljivka, ki je v ZDA še pred prihodom na velika platna burila domišljijo in prožila sodne procese.