Očim The Stepfather

Nelson McCormick / ZDA / 2009 / 101 min / angleščina, nemščina

Očim je priredba istoimenske srhljivke iz osemdesetih, oba filma pa se navdihujeta pri resnični življenjski zgodbi zloglasnega Johna Emila Lista, možakarja, ki je leta 1971 brutalno umoril svojo celotno družino in nato privzel novo identiteto. Leta 1987, ko je bil posnet izvirnik, je bil List še vedno na begu; aretirali so ga šele leta 1988, sedemnajst let po krvavem zločinu.

režija Nelson McCormick, scenarij J.S. Cardone (po scenariju Donalda E. Westlakea in zgodbi Carolyn Lefcourt, Briana Garfielda in Donalda E. Westlakea), fotografija Patrick Cady, montaža Eric L. Beason, glasba Charlie Clouser, produkcija Greg Mooradian, Mark Morgan, igrajo Dylan Walsh, Sela Ward, Penn Badgley, Amber Heard, Sherry Stringfield, Paige Turco, Jon Tenney

IMDb Uradna stran

Michael se po končanem šolanju na vojaški akademiji vrne domov in tam najde svojo mater srečno zaljubljeno v neznanega moškega. Ta se zdi utelešenje popolnega očeta in moža, vendar Michael sumi, da se za idealno fasado skriva nekaj temačnega. Skupaj s svojim dekletom, ki mu stoji ob strani, ter dvema materinima prijateljicama začne Michael zlagati koščke skrivnostne sestavljanke, medtem ko se okrog njega stopnjuje nasilje.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno