Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 04:32).
Noč evropskega filma 2022

Noč evropskega filma 2022

V torek, 6. decembra smo se v Kinodvoru z brezplačno projekcijo francoskega filma Dogodek pridružili noči evropskega filma. Po projekciji se je o delu Nobelove nagrajenke Annie Ernaux s pisateljico Brino Švigelj-Mérat preko Zooma pogovarjala Varja Močnik.

Vabljeni k ogledu pogovora po filmu:

Noč evropskega filma je potekala že petič, letos med 5. in 9. decembrom v 75 kinih v 26 državah Evrope. Njeni začetki segajo v leto 2018 in vsako leto se število sodelujočih kinematografov povečuje. Kinodvor se kot član mednarodne kinematografske mreže Europa Cinemas z brezplačno projekcijo izbranega filma vsako leto pridružuje tej akciji za promocijo evropskega filma.

Noč evropskega filma je pobuda za promocijo evropskega filma, nastala pod pokroviteljstvom programa Ustvarjalna Evropa MEDIA in Evropske komisije v sodelovanju z Europa Cinemas. Več o letošnji izvedbi na spletni strani Europa Cinemas.

Fotografije

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.