Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (za danes zaprto).
Noč evropskega filma 2020

Noč evropskega filma 2020

V okviru 31. festivala LIFFe smo gostili spletno edicijo Noči evropskega filma. Prikazali smo enigmatične Sadeže pozabe in se pogovarjali z režiserjem Christosom Nikoujem. Veselimo se njegovega obiska v Ljubljani ob začetku redne distribucije filma, takoj ko bodo razmere to dovoljevale.

Noč evropskega filma je pobuda za promocijo evropskega filma, nastala pod pokroviteljstvom programa Ustvarjalna Evropa MEDIA in Evropske komisije v sodelovanju z mednarodnim kinematografskim združenjem Europa Cinemas.

V letih 2018 in 2019 se je pobudi pridružilo 54 kinematografov iz 34 različnih držav, ki so na ogled postavili zelo raznolike filme.

Letos so se organizatorji odločili, da še povečajo število sodelujočih kinematografov in tako naj bi se v dnevih med 16. in 20. novembrom pobudi pridružilo kar 75 kinematografov po Evropi, med njimi tudi Kinodvor, tokrat v sklopu festivala Liffe.

Sadeži pozabe Mila

Christos Nikou

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija. Zmagovalec Liffa 2020.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.