Noč evropskega filma 2020

Noč evropskega filma 2020

Letos bo potekala že tretja Noč evropskega filma, ki jo bomo tokrat gostili na spletu. V okviru 31. festivala Liffe bomo 16. novembra ob 19. uri prikazali film Sadeži pozabe, po ogledu pa se nam bo na pogovoru pridružil režiser Christos Nikou.
Vsa mesta za ogled filma so že zapolnjena.

Film boste lahko ujeli na rednem sporedu Kinodvora takoj, ko se bomo zopet odprli.

Pogovor po ogledu filma bo potekal v angleškem jeziku.

Noč evropskega filma je pobuda za promocijo evropskega filma, nastala pod pokroviteljstvom programa Ustvarjalna Evropa MEDIA in Evropske komisije v sodelovanju z mednarodnim kinematografskim združenjem Europa Cinemas.

V letih 2018 in 2019 se je pobudi pridružilo 54 kinematografov iz 34 različnih držav, ki so na ogled postavili zelo raznolike filme.

Letos so se organizatorji odločili, da še povečajo število sodelujočih kinematografov in tako naj bi se v dnevih med 16. in 20. novembrom pobudi pridružilo kar 75 kinematografov po Evropi, med njimi tudi Kinodvor, tokrat v sklopu festivala Liffe.

 

Sadeži pozabe Mila

Christos Nikou

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.