Oranžni filmi za pogumne počitnice

Oranžni filmi za pogumne počitnice

Pred koncem sezone v Kinobalonu predvajamo izbor nizozemskih filmov za otroke in mlade. Zakaj ravno nizozemskih?

Zakaj ravno nizozemskih? Zato, ker znajo nagovoriti otroškega gledalca.

Šest celovečernih igranih filmov za otroke in mlade, ki prihajajo iz Nizozemske bomo za pogumen in igriv skok v poletne počitnice ponovno prikazali na velikem platnu. Nizozemska produkcija filmov za otroke in mlade je zadnja leta izjemno živahna. V tej državi vsako leto nastane največ filmov za mlajše občinstvo, predvsem igranih in dokumentarnih. Najboljše izmed njih se potrudimo skupaj z distribucijsko hišo FIVIA-Vojnik prikazati tudi v Kinodvoru.

V ospredju izbranih filmov je vselej otrok, z izrazitim značajem, jasnimi željami in je protagonist v pravem pomenu besede. Predvsem pa otroške like odlikuje pogum, ki jim pomaga v nenavadnih situacijah, v katerih se morajo otroci znajti. Te so otroškemu gledalcu pogosto domače, saj jih v šoli ali doma lahko občuti tudi sam. Močne značaje upodabljajo izjemno dobri igralci, kar je svojevrstni dosežek nizozemskih casting služb, ki odlično sodelujejo z avtorji in producenti filmov in odkrivajo največje mlade talente v državi. Avtorjem in avtoricam filmov pa je pomembno, da zgodbe pripovedujejo z vidika otroka in otrokovih potreb, zato ni presenečenje, da so se prav ti filmi našim gledalcem najbolj vtisnili v spomin. Napovedujemo pa že tudi novi nizozemski film, Moja žirafa, ki bo premierno prikazan 1. septembra 2018 v Kinodvoru.

Program:
23. 6. ob 17:00: Kauwboy
24. 6. ob 11:15: Navihani Bram (pripovedovanje v slovenščini)
24. 6. ob 17:00: Ali-Ali
30. 6. ob 17:00: Jakec naroči bratca (pripovedovanje v slovenščini)
1. 7. ob 11:15: Učitelj Žaba (pripovedovanje v slovenščini)
1.7. ob 17:00: Sova in miška (pripovedovanje v slovenščini)

1+1= dva dobra filma: Ob ogledu enega od filmov v programu prejmete brezplačno vstopnico za ogled drugega nizozemskega filma.

Kauwboy Kauwboy

Boudewijn Koole

Kauwboy, ljubljenec občinstva in festivalskih žirij, je med drugim prejel nagrado za najboljši prvenec v Berlinu in Evropsko filmsko nagrado za odkritje leta.

Navihani Bram Brammetje Baas

Anna van der Heide

Očarljiva zgodba o simpatičnem dečku iz šolskih klopi, za vse novopečene šolarje in njihove starše!

Ali-ali Patatje Oorlog

Nicole van Kilsdonk

Mladinski igrani film z odličnimi kolažnimi animiranimi vložki, ki nam pokaže, da lahko z veliko mero otroške domišljije in iznajdljivosti verjetnost, da se bo zgodilo kaj slabega, tudi odvrnemo!

Jakec naroči bratca Jack bestelt een broertje

Anne de Clercq

Družinska komedija o Jakcu, ki živi z dvema mamama.

Učitelj Žaba Meester Kikker

Anna van der Heide

Film avtorice Navihanega Brama pokaže, kakšen je najboljši učitelj na svetu, in spominja, da je treba otrokom prisluhniti.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.