Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odpre se čez 02:02).

MOL generacije 2020: Navodila za izvedbo programa prek spleta

Kinobalon MOL generacije 2020 – spletni ogled za prijavljene skupine

Program je namenjen le skupinam in razredom, ki so prijavljeni v program Kinobalon MOL generacije za leto 2020. Ogled filmov za druge razrede ni dovoljen (oz. jih morate dodatno prijaviti, če bodo še prosta mesta). Prosimo vas, da spoštujete avtorske in distributerske pravice in filmov ne posredujete nikomur, saj le tako lahko zagotovimo trajnost programa.

Kako poteka izvedba?
  1. Izbor programa: Filmi, ki so na voljo za posamezne starostne skupine, so navedeni v nadaljevanju. Dan pred projekcijo boste prejeli geslo za ogled filma. Film si boste lahko ogledali na dogovorjeni dan.
  2. Ogled filma in vse dejavnosti so za prijavljene skupine še vedno brezplačni, enako kot je to ob izvedbi programa v kinu. Po ogledu pa bo potrebno sporočiti točno število otrok, ki so si film ogledali, in število spremljevalcev, saj je plačilo za ogled filma krito s sredstvi progama MOL generacije, zato potrebujemo vaše poročilo o udeležbi (oddano na dan ogleda).
  3. Izbor dejavnosti: ob vsakem filmu pripravljamo dodatna gradiva in dejavnosti, ki vam jih bomo posredovali prek spleta, v omejenem obsegu pa delavnice/pogovore izvajamo tudi v vrtcu ali razredu.
  4. Strokovne delavce v vsakem od razredov oz. skupin prosimo, da izpolnijo kratko anketo, saj je premišljen nadaljnji razvoj spletnih vsebin mogoč le z vašo pomočjo in izkušnjami (anketa – izpolnjujte po ogledu).
Osnovna tehnična navodila:

Za ogled filma priporočamo osebni računalnik, ki je povezan na:

  • projektor s platnom in zvočnike
  • televizijo z velikim ekranom in zvočniki
  • interaktivno tablo in zvočnike

Možen je tudi ogled v multimedijski učilnici na računalniških ekranih z zvočniki (ali doma v primeru šole na daljavo ali karantene).

Prostor naj bo ustrezno zatemnjen.

Priporočena hitrost povezave je med 2mbit/s in 5mbit/s. Kvaliteta predvajanja filma bo potekala v skladu z vašo internetno povezavo. Če se boste povezali preko mobilnega omrežja, vas opozarjamo, da bo pri ogledu prišlo do prenosa večjih količin podatkov (med 1 in 3GB), za kar vam lahko vaš mobilni operater dodatno zaračuna. Pred ogledom vam zato svetujemo, da preverite količino brezplačnega prenosa podatkov v vašem mobilnem paketu. Ogled filma deluje na novejših brskalnikih Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari.
Ob morebitnih tehničnih težavah smo vam na voljo na kabina@kinodvor.org.

Izbor programa

Za datum ogleda in izbor vsebin za prijavljene skupine se dogovarjamo enako kot pri projekciji v kinu. Kontakt: Anja Cepuš Dečman, E: solski@kinodvor.org, M: 030 315 701.

Programe, ki so vam na voljo prek spleta, si lahko ogledate tule:

Programe smo razvili s podporo Mestne občine Ljubljana, Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL, v okviru programa Kinobalon MOL generacije.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.