Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:45 (odpre se čez 08:47).
Delavnica Navihane igrače

Delavnica Navihane igrače

Delavnica animacije za vrtce v programu Kinobalon MOL generacije

Kaj če bi igrače v vrtcu nenadoma oživele? Se odpravile na sprehod, zaplesale sredi igralnice, skakale gor in dol skupaj z otroki in se celo – glej, čudo – kar same pospravile v škatle!
Pa je to mogoče? Seveda. Po ogledu filma v sklopu programa Kinobalon MOL generacije vas obiščejo mentorji Društva Slon. Skupaj oživite igrače v vaši igralnici in tako nastane še čisto vaš – pravi kratki animirani film.

Potek delavnice:

Z otroki se mentor/mentorica najprej pogovori o filmu, ki so si ga ogledali. Kdo je v njem nastopal? Kako lahko lutke ali risbe, ki smo jih videli, kar na lepem oživijo? Nato poskusimo tako čarovnijo narediti še sami. Pod budnim očesom mentorja/mentorice Društva Slon bomo animirali naše igrače.

Vsak otrok si izbere svojo najljubšo igračo. Na drug konec sobe postavimo škatlo. Igrače bodo druga za drugo odpotovale v škatlo in se »pospravile« same. Kako?

  • Otroci pod vodstvom mentorja premikajo igrače. Za vsako sličico otroci premaknejo igračo za nekaj centimetrov. Po vsakem premiku, se otroci umaknejo, igrače pa fotografiramo.
  • Postopek ponavljamo. Sodelujejo vsi otroci, vmes kak od njih lahko prevzame tudi vlogo fotografa, nariše vstopnice in plakat za film, na zalogi pa imamo tudi kako igro …
  • Posnamemo zvok, otroci ustvarijo zvok vlaka ali zapojejo kako pesmico.
  • Pripravimo svečano premiero filma, narišemo vabila, vstopnice, ter si skupaj ogledamo nastalo animacijo.
Primeri filmov:

In kaj nastane? Pokukajte, kako udomačene igrače ubogajo otroke v naslednjih animacijah:

Igrače se pospravijo

Prosto premikanje igrač

Igranje z kockami

Podrobnejša navodila:

V času zaprtja vrtcev in šol je bila delavnica prilagojena, tako da smo jo lahko izvajali tudi prek spleta v sodelovanju z vzgojiteljicami in pomočnicami. Podrobnejša navodila za izvedbo, ki jih najdete med Učnimi pripomočki zgoraj levo, so namenjena temu.

Dodatno:

Ob delavnici vas lahko obišče tudi Kovček Kinobalon, v katerem so optične igrače, filmski trak in druge filmski priboljški. Z optičnimi igračami bo delavnica še bolj “oprijemljiva” za otroke. Za prevzem kovčka se dogovorimo ob rezervaciji delavnice.

Za premiero animacije v vrtcu lahko pripravite vstopnice in plakat. Lahko si pomagate s predlogo vstopnic in plakata, ki jo okrasite in dopolnite skupaj z otroki.

Natisni

Predloga za vstopnice
Predloga za plakat 

 

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Povezana vsebina

Pogrešamo kinoooo!

Vstopnice in plakat za vašo filmsko predstavo v vrtcu ali šoli

Delavnice optičnih igrač Slon

Optične čarovnije za najmlajše