Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:30 (za danes zaprto).
Delavnica Navihane igrače

Delavnica Navihane igrače

Spletna delavnica animacije za vrtce v programu Kinobalon MOL generacije

Kaj če bi igrače v vrtcu nenadoma oživele? Se odpravile na sprehod, zaplesale sredi igralnice, skakale gor in dol skupaj z otroki in se celo – glej, čudo – kar same pospravile v škatle!
Pa je to mogoče? Seveda. Po ogledu filma v sklopu programa Kinobalon MOL generacije vas obiščejo mentorji Društva Slon. Najraje v živo (dokler to ne bo mogoče, pa prek spleta). Skupaj oživite igrače v vaši igralnici in tako nastane še čisto vaš – pravi kratki animirani film.

Za spletno delavnico potrebujemo:
Potek delavnice:

Z otroki se mentor/mentorica najprej pogovori o filmu, ki so si ga ogledali. Kdo je v njem nastopal? Kako lahko lutke ali risbe, ki smo jih videli, kar na lepem oživijo? Nato poskusimo tako čarovnijo narediti še sami. Pod budnim očesom mentorja/mentorice Društva Slon bomo animirali naše igrače.

Vsak otrok si izbere svojo najljubšo igračo. Na drug konec sobe postavimo škatlo. Igrače bodo druga za drugo odpotovale v škatlo in se »pospravile« same. Kako?

  • Otroci pod vodstvom mentorja premikajo igrače. Za vsako sličico otroci premaknejo igračo za nekaj centimetrov. Po vsakem premiku, se otroci umaknejo, igrače pa fotografiramo.
  • Postopek ponavljamo. Sodelujejo vsi otroci, vmes kak od njih lahko prevzame tudi vlogo fotografa, nariše vstopnice in plakat za film, na zalogi pa imamo tudi kako igro …
  • Posnamemo zvok, otroci ustvarijo zvok vlaka ali zapojejo kako pesmico.
  • Vzgojiteljica izvoz fotografij pošlje mentorju, ki bo zmonitral film in mu dodal zvok ter ga pripravil na objavo. Iz aplikacije pa lahko film izvozimo že sami in si takoj ogledamo animacijo v preprosti obliki.
  • Pripravimo svečano premiero filma, narišemo vabila, vstopnice, ter si skupaj ogledamo nastalo animacijo.
Primeri filmov:

In kaj nastane? Pokukajte, kako udomačene igrače ubogajo otroke v naslednjih animacijah:

Igrače se pospravijo

Prosto premikanje igrač

Igranje z kockami

Podrobnejša navodila:

Podrobnejša navodila za izvedbo delavnice najdete med Učnimi pripomočki zgoraj levo. Vzgojiteljica/vzgojitelj prijavljenih skupin pa jih prejmeta tudi pred začetkom delavnice.

Dodatno:

Ob delavnici vas lahko obišče tudi Kovček Kinobalon, v katerem so optične igrače, filmski trak in druge filmski priboljški. Z optičnimi igračami bo delavnica še bolj “oprijemljiva” za otroke. Za prevzem kovčka se dogovorimo ob rezervaciji delavnice.

Za premiero animacije v vrtcu lahko pripravite vstopnice in plakat. Lahko si pomagate s predlogo vstopnic in plakata, ki jo okrasite in dopolnite skupaj z otroki.

Natisni

Predloga za vstopnice
Predloga za plakat 

 

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Povezana vsebina

Pogrešamo kinoooo!

Vstopnice in plakat za vašo filmsko predstavo v vrtcu ali šoli

Delavnice optičnih igrač Slon

Optične čarovnije za najmlajše

Program Kinobalon - MOL generacije 2021

Vabljeni k prijavam za brezplačni filmsko-vzgojni program za vrtce in šole v Ljubljani