Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 04:37).
Napovedujemo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade

Napovedujemo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade

Na premieri filma Rdeča želva v sredo, 18. januarja, je prva zasedba Kinotripovcev javno predala štafeto novim mladim silam, ki za konec marca že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade. Ta se bo letos odvil med 29. marcem in 1. aprilom.

Premiera animiranega filma Rdeča želva (La Tortue rouge, 2016) ki se je odvila v sklopu Kinodvorovega filmskega programa za mlade Kinotrip, je bila za mlade filmske ljubitelje prav poseben dogodek. Film je namreč med številnimi nagradami prejel tudi Kinotripovo nagrado mladinske žirije na 27. festivalu Liffe, na premieri pa se nam je pridružil tudi režiser, scenarist in animator filma Michaël Dudok de WitV njegovi družbi je prva zasedba filmskega kluba Kinotrip štafeto predala novi 16-članski skupini Kinotripovcev. Ti že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade, ki se bo v Kinodvoru odvil med 29. marcem in 1. aprilom 2017Tudi letos bo ponudil kakovosten in raznolik filmski program za mlade s pestrim spremljevalnim dogajanjem, ki bo vključevalo delavnice, pogovore z zanimivimi filmskimi gosti, druženjem in zabavo.
Celoten program 2. festivala Kinotrip bomo predstavili na novinarski konferenci v začetku marca 2017. Do takrat pa javnosti razkrijemo le, da bo vizualno podobo festivala po izbiri mladih Kinotripovcev letos namesto kolesa krasil skejt.Filmski program Kinotrip, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, smo pod sloganom Naj te film odpelje! v Kinodvoru začeli pred letom dni. Njegov osnovni namen ostaja enak – zagotoviti mladim kakovosten filmsko-vzgojni program ter jim omogočiti priložnost, da ta program dejavno sooblikujejo.
Od samih začetkov do danes pa se je zgodilo veliko. Prek filmskih potovanj na 1. festivalu Kinotrip in v okviru rednega programa v Kinodvoru smo odpotovali vse do največjega filmskega dogodka pri nas, Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala. Na njem od lanskega leta sodelujemo s Kinotripovo mladinsko žirijo. Z nadaljevanjem filmskega programa Kinotrip si v Kinodvoru tako še naprej prizadevamo za razvoj živahne mladinske filmske kulture v mestu in pri tem podpiramo mlade, da jo soustvarjajo. Program Kinotrip izvajamo v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami in posamezniki, ki za mlade in z njimi delujejo na različnih področjih, od kulture do športa.
Vabljeni k spremljanju in udeležbi na Kinotripovih dogodkih. Dogajanje lahko spremljate na Kinotripovi spletni strani ter na profilih na Facebooku in Instagramu.

Za vse dodatne informacije pa sem vam z veseljem na voljo:

Živa Jurančič
Javni zavod Kinodvor
Kolodvorska 13
1000 Ljubljana
T: 01/ 239 22 23
M: +386 30 614 243
E: ziva.jurancic@kinodvor.org

Premiero in gostovanje režiserja smo pripravili v sodelovanju z distribucijo Demiurg.

Naj vas film odpelje!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.