Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
Na odru klobasa

Na odru klobasa

V gledališko-igralski delavnici za šole, ki jo vodi Sara Šabec, odpiramo in preizkušamo veščine igralskega poklica

Film Moj oče klobasa odpira temo igralskega poklica. Kaj pomeni biti igralec danes? Kako se je ta poklic skozi čas spreminjal? Katera znanja potrebujemo, da lahko postanemo igralci?

Na gledališki delavnici se bomo sami preizkusili v tej vlogi. Najprej bomo zgradili skupinsko dinamiko. Kaj pomeni, da kot skupina deluješ na odru? Kako brez besed razviti povezanost in sodelovanje? V procesu bomo preizkusili igralske tehnike in prijeme, s katerimi razvijamo odprtost in pozornost do skupine. Ko bo skupina enotna, pa se bomo usmerili na zavedanje telesa. Kako uporabljati telo kot svoje orodje? Kako pripraviti telo do mirnosti in suverenosti na odru? Začeli bomo z raziskovanjem diha, prostorskega zavedanja, različnih telesnih drž, gest in telesne govorice. Čisto na koncu pa bomo poskusili razviti igralsko prezenco in karakter.

Delavnica poteka v kinu ali v razredu. Vodi jo filmska in gledališka pedagoginja Sara Šabec, sodelavka Kinodvora, pa tudi dolgoletna mentorica in vodja projektov v Gledališču Ane Monro ter sodelavka Mesta žensk.

Trajanje delavnice: 45 minut
Cena delavnice v kinu: 130 €

Moj oče klobasa Mijn vader is een saucisse

Anouk Fortunier

Ko oče zamenja službeno kravato za kostum veganske klobase, se družinsko življenje postavi na glavo. Komedija, ki odkriva resnične družinske vrednote.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.