Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (za danes zaprto).
Na 29. LIFFu nominirani filmi za Kinotripovo nagrado mladinske žirije

Na 29. LIFFu nominirani filmi za Kinotripovo nagrado mladinske žirije

Posebej za mlade izbrani filmi iz različnih programskih sklopov, ki se potegujejo za letošnjo Kinotripovo nagrado.

Nominirani filmi: 

Dekle Girl
Lukas Dhont, Belgija/Nizozemska, 2018

Lara je odločena, da bo postala poklicna balerina. Nova baletna šola, ena najboljših, od nje zahteva ves čas in trud. Čeprav je povsem predana plesu in odločena, da ji bo uspelo, trdo delo ni edini preizkus, ki jo čaka. Odločiti se bo morala, ali res želi biti balerina ali to, kar čuti, da je. Lara je namreč dekle, rojena v telesu fanta.

Molitev La prière
Cédric Kahn, Francija, 2018

Thomas se bori z zasvojenostjo z drogami. Da bi jo premagal, se pridruži skupnosti fantov, ki pod vodstvom katoliškega duhovnika živijo odmaknjeno življenje sredi gorske vasice. Thomas se sprva upira strogim pravilom, ki vladajo v skupnosti. Solidarnost in skrb preostalih pa mehčajo tudi njega in postopoma sprejme njihov način življenja. Bo v sebi našel moč, da začne povsem na novo?

Ne puščaj sledov Leave No Trace
Debra Granik, ZDA, 2018

Tom in njen oče živita v gozdu v zvezni državi Oregon, stran od sodobnega vsakdana. Njuno življenje je skrajno preprosto, hrano si pridelata sama, spita v šotoru in sta zelo navezana drug na drugega. To idilo pa nekega dne prekinejo oblasti, ki ju želijo ponovno integrirati v družbo. Oče se na vrvež ljudi ne more navaditi, zato se s Tom znova podata na pot iskanja skupnega doma v objemu narave. Pri tem pa se znajdeta na razpotjih …

Matangi / Maya / M.I.A.
Steve Loveridge, VB/ZDA, 2018

Film prinaša biografski portret kontroverzne glasbenice Maye Arulpragasam, bolj znane kot M.I.A. Družinska zgodba – rodila se je na Šri Lanki kot hči ustanovitelja razvpitega tamilskega gibanja za neodvisnost in pri devetih letih v London prišla kot begunka – je zaznamovala Mayin umetniški in politični čut ter v njeno glasbo zarezala aktivistične note. Zaradi njih ostaja razvpita tudi po osvojitvi svetovnih odrov in glasbenih lestvic. Pevkin tesni prijatelj Steve Loveridge je v dokumentarni film vključil številne nikoli videne posnetke iz pevkinega osebnega arhiva, ki jih je snemala vse od najstniških let.

Jezdec The Rider
Chloé Zhao, ZDA, 2017

Mladi kavboj Brady je še nedolgo nazaj sijal kot vzhajajoča zvezda rodea. Zaradi hude nesreče pa ga družina in zdravniki prepričujejo, da je njegove jahalne prihodnosti konec. Brady, ki mu rodeo pomeni vse na tem svetu, se trmasto upira njihovim nasvetom in kmalu se spet zavihti v sedlo. Film, posnet po resnični zgodbi z resničnimi akterji, sredi prostranih ameriških prerij raziskuje meje, do katerih smo pripravljeni iti, da bi uresničili svoje sanje.

Kinotripovo mladinsko žirijo na 29. LIFFu sestavlja pet članov 3. Kinotripovega filmskega kluba, ki so sodelovali pri zasnovi in izvedbi 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip: Aleš Belšak, Tina Jančič, Sara Janežič, Ema Paš in Ajda Rudolf.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Pavarotti Pavarotti

Ron Howard

sreda, 23. 10. 2019 / 16:30 / Dvorana

Presunljiv portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov. V biografskem dokumentarcu Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori in še nikoli videnimi posnetki.

Pritisk Push

Fredrik Gertten

sreda, 23. 10. 2019 / 18:00 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

Alice in župan Alice et le maire

Nicolas Pariser

sreda, 23. 10. 2019 / 18:45 / Dvorana

Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?