Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 04:02, tel: 01 239 22 17).
Na 29. LIFFu nominirani filmi za Kinotripovo nagrado mladinske žirije

Na 29. LIFFu nominirani filmi za Kinotripovo nagrado mladinske žirije

Posebej za mlade izbrani filmi iz različnih programskih sklopov, ki se potegujejo za letošnjo Kinotripovo nagrado.

Nominirani filmi: 

Dekle Girl
Lukas Dhont, Belgija/Nizozemska, 2018

Lara je odločena, da bo postala poklicna balerina. Nova baletna šola, ena najboljših, od nje zahteva ves čas in trud. Čeprav je povsem predana plesu in odločena, da ji bo uspelo, trdo delo ni edini preizkus, ki jo čaka. Odločiti se bo morala, ali res želi biti balerina ali to, kar čuti, da je. Lara je namreč dekle, rojena v telesu fanta.

Molitev La prière
Cédric Kahn, Francija, 2018

Thomas se bori z zasvojenostjo z drogami. Da bi jo premagal, se pridruži skupnosti fantov, ki pod vodstvom katoliškega duhovnika živijo odmaknjeno življenje sredi gorske vasice. Thomas se sprva upira strogim pravilom, ki vladajo v skupnosti. Solidarnost in skrb preostalih pa mehčajo tudi njega in postopoma sprejme njihov način življenja. Bo v sebi našel moč, da začne povsem na novo?

Ne puščaj sledov Leave No Trace
Debra Granik, ZDA, 2018

Tom in njen oče živita v gozdu v zvezni državi Oregon, stran od sodobnega vsakdana. Njuno življenje je skrajno preprosto, hrano si pridelata sama, spita v šotoru in sta zelo navezana drug na drugega. To idilo pa nekega dne prekinejo oblasti, ki ju želijo ponovno integrirati v družbo. Oče se na vrvež ljudi ne more navaditi, zato se s Tom znova podata na pot iskanja skupnega doma v objemu narave. Pri tem pa se znajdeta na razpotjih …

Matangi / Maya / M.I.A.
Steve Loveridge, VB/ZDA, 2018

Film prinaša biografski portret kontroverzne glasbenice Maye Arulpragasam, bolj znane kot M.I.A. Družinska zgodba – rodila se je na Šri Lanki kot hči ustanovitelja razvpitega tamilskega gibanja za neodvisnost in pri devetih letih v London prišla kot begunka – je zaznamovala Mayin umetniški in politični čut ter v njeno glasbo zarezala aktivistične note. Zaradi njih ostaja razvpita tudi po osvojitvi svetovnih odrov in glasbenih lestvic. Pevkin tesni prijatelj Steve Loveridge je v dokumentarni film vključil številne nikoli videne posnetke iz pevkinega osebnega arhiva, ki jih je snemala vse od najstniških let.

Jezdec The Rider
Chloé Zhao, ZDA, 2017

Mladi kavboj Brady je še nedolgo nazaj sijal kot vzhajajoča zvezda rodea. Zaradi hude nesreče pa ga družina in zdravniki prepričujejo, da je njegove jahalne prihodnosti konec. Brady, ki mu rodeo pomeni vse na tem svetu, se trmasto upira njihovim nasvetom in kmalu se spet zavihti v sedlo. Film, posnet po resnični zgodbi z resničnimi akterji, sredi prostranih ameriških prerij raziskuje meje, do katerih smo pripravljeni iti, da bi uresničili svoje sanje.

Kinotripovo mladinsko žirijo na 29. LIFFu sestavlja pet članov 3. Kinotripovega filmskega kluba, ki so sodelovali pri zasnovi in izvedbi 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip: Aleš Belšak, Tina Jančič, Sara Janežič, Ema Paš in Ajda Rudolf.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

sreda, 23. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

sreda, 23. 01. 2019 / 17:45 / Mala dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Starec in pištola The Old Man & the Gun

David Lowery

sreda, 23. 01. 2019 / 19:00 / Dvorana

Robert Redford si za svojo zadnjo vlogo nadene suknjič šarmantnega bančnega roparja Forresta Tuckerja. Starec in pištola je »bolj ali manj resnična zgodba« o človeku, odločenem živeti po lastnih pravilih … in se pri tem zabavati.