Kinobalon na LIFFu

Čarobno drevo Magiczne drzewo

Andrzej Maleszka / Poljska / 2009 / 90 min / podnapisi, poljščina / 7+

Trije otroci odkrijejo stol, ki izpolnjuje želje, in film napolnijo z letečimi hišami, ponorelimi avtobusi in ogromnimi tobogani, ki rastejo iz morja. Njihova glavna težava pa je še vedno zelo preprosta: kako prepričati starše, da so otroci pomembnejši od kariere.

režija Andrzej Maleszka, scenarij Andrzej Maleszka, igrajo Marcin Chochlew (Kucharz), Andrzej Chyra (Tata), Waldemar Czyszak (Robotnik), Czlowiek Nowej Ery (Raper), Filip Fabis (Filip)

festivali, nagrade Chicago International Children's Film Festival 2009 (posebna nagrada), Havana 2009 (najboljši otroški film)

IMDb Uradna stran

Nekoč je raslo čarobno drevo. Toda ljudje se niso zavedali njegove moči in so ga posekali. Otroci nekega dne na ulici najdejo rdeč stol. Ne vedo, da je bil narejen iz lesa tega drevesa in da izpolni vsako željo tistemu, ki sedi na njem. Še preden se zavejo te skrivnostne moči, na stol sede zavistna teta, ki si želi, da bi se njihova mama in oče manj ukvarjala z družino in raje začela služiti denar. Starša res pozabita na otroke in se za leto dni pridružita orkestru na razkošni križarki. Otroci so prepuščeni skrbi ambiciozne in brezsrčne tete, zato poskušajo vse, da bi dobili starša nazaj. Pri tem jim bo v pomoč rdeči stol, katerega neverjetno moč morajo še odkriti.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno