Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 05:46, tel: 01 239 22 17).
Mednarodna konferenca Filmska vzgoja v kinu

Mednarodna konferenca Filmska vzgoja v kinu

7. in 8. maja 2014 bo v Kinodvoru potekala mednarodna konferenca o pristopih k mlademu občinstvu – Filmska vzgoja v kinu.

Filmsko-vzgojnih programov je v Sloveniji vse več. Odvijajo se v šolah, knjižnicah, kulturnih domovih in kinematografih. Nekateri programi filmske vzgoje spodbujajo ogled kakovostnih filmov in vzgajajo kritičen pogled, spet drugi spodbujajo predvsem ustvarjalnost mladih na področju filma. Kakšna je vloga kinematografov pri izvajanju filmske vzgoje? Kako naj se kino povezuje z vzgojno-izobraževalnimi ustanovami, kakšne programe naj pripravlja za najstnike in kakšno je razmerje med kinom in novimi mediji pri izvajanju filmske vzgoje? To so osnovna vprašanja, na katera bomo skušali odgovoriti na mednarodni konferenci.

Konferenca je namenjena kinematografom, filmskim festivalom, drugim kulturno-vzgojnim delavcem, strokovnim delavcem v VIZ ustanovah, študentom in ostali zainteresirani javnosti. Udeležba na konferenci je brezplačna.

V času konference bo Kinodvor gostil tudi organizacijski vrh mednarodnega združenja ECFA European Children’s Film Association. Član organizacijskega vrha je tudi Kinodvor, ki ga v združenju predstavlja Petra Slatinšek, vodja filmske vzgoje in programa za otroke in mlade v Kinodvoru. Z nami bo tudi predsednica tega združenja, Céline Ravenel (FR).

Filmska vzgoja v kinu: program konference

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.