Danes je blagajna odprta od 13:50 do 21:00 (odprto še 01:47, tel: 01 239 22 17).
LUX nagrada občinstva 2022

LUX nagrada občinstva 2022

V petek, 1. aprila ob 19. uri, si v Kinodvoru oglejte danski film Beg (Flugt, 2021). Projekciji bo sledil prenos pogovora v živo s filmsko ekipo iz Belgije. Dogodek organizirajo Evropski parlament, Nagrada občinstva LUX, Evropska komisija in program Ustvarjalna Evropa MEDIA v sodelovanju z Europa Cinemas. Vstop je prost, brezplačne vstopnice na voljo od 30. marca pri naši blagajni.

Projekcija bo potekala v več evropskih državah istočasno z začetkom ob 19. uri in ji bo sledil prenos pogovora v živo s filmsko ekipo iz Belgije.

Za nagrado občinstva LUX so nominirani trije filmi: Beg, Velika svoboda in Quo Vadis, Aida?, ki so podnaslovljeni v 24 uradnih jezikov EU in bodo predvajani v vseh državah Evropske unije.

Za svoj najljubši nominirani film glasujte tukaj.

 

Beg Flugt

Jonas Poher Rasmussen

Amin je tik pred poroko s svojim dolgoletnim fantom, a najprej se mora soočiti s travmatično preteklostjo in skrivnostmi, o katerih je molčal več kot dvajset let. Presunljiv dokumentarec zgodbo afganistanskega begunca, ki je bil prisiljen živeti z lažno identiteto, pripoveduje v mešanici animacije in arhivskih posnetkov.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.