Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 02:24, tel: 01 239 22 17).

Škatla z barvami Škatla z barvami

razno / Litva, Nemčija, Velika Britanija, Belgija / 2023 / 31 min / brez dialogov, podnapisi

Program kratkih filmov, ki spodbujajo ustvarjalnost in domišljijo s svetlobo, sencami in barvami. Iskrive zgodbe pa otroke vabijo k pripovedovanju iin igri. 

Fotografije

G. Noč ima prost dan Pono Nakties laisvadienis
Ignas Meilunas, Litva, 2016, 2 min, brez dialogov
Gospod Noč podnevi v mestu ugaša luč. Kjer koli se prikaže, stvari, ki se jih dotakne, potemnijo. Sredi dneva nastane noč. Izza obzorja pa že kuka sonce.

Senčno morje Schaduwzee
Vincent Bal, Belgija, 2021, 10 min, v nizozemščini s podnapisi
Max se pripravlja na šolsko govorno vajo. A kaj ko je risanje toliko bolj zabavno! Na list papirja pada senca in vanjo Max nariše zabavnega možiclja. Stvar postane še bolj zabavna, ko možic kar naenkrat oživi. Čarobna igra senc se prične. Vizualni umetnik Vincent Bal se v filmu poigrava s sencami, ki jih rišejo vsakdanji predmeti okoli nas.

Virtualno virtuozen Virtuos Virtuell
Thomas Stellmach, Maja Oschmann, Nemčija, 2013, 8 min, brez dialogov
Eksperimentalna animacija, v kateri gibanje tuša na belem ozadju sledi dramatičnemu loku uverture, ki jo poslušamo. Film je del programa Cinemini.

Škatla z barvami A Colour Box
Len Lye, Velika Britanija, 1935, 4 min, brez dialogov
Barvita eksplozija svetlobe, barv in glasbe. Vizualni elementi sledijo ideji skladbe: podobe postanejo note, sekvence melodije, barve vzdušja, gibanje likovnega elementa postane sprememba v višini tona, film pa vizualna glasba. Vse, kar vidimo, je Lye izvirno ročno narisal neposredno na sličice filmskega traku in poskrbel, da je podoba v dialogu z glasbo. Film je del programa Cinemini.

Za starejše učence in dijake lahko dodamo tudi film: 
Na sončni strani ceste
Matjaž Klopčič, Slovenija, 1959, 17 min, brez dialogov 
Zgodba o umetniku, ki za majhno nadomestilo izrezuje silhuete iz kartona na ljubljanskem Tromostovju. Kratki avtorski prvenec mojstra Matjaža Klopčiča. Več o filmu.

Program skrbno izbranih kratkih filmov spremljajo vodeni pogovori in delavnica Krotilci svetlobe

Krotilci svetlobe

Ustvarimo barvito kinematografsko doživetje in raziskujmo, kako nanj vplivajo svetloba, sence in barve. Delavnica za šolske in vrtčevske skupine ob filmu Toni, Staša in čarobna luč ali programu Škatla z barvami.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

četrtek, 22. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

četrtek, 22. 02. 2024 / 20:30 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

petek, 23. 02. 2024 / 10:00 / Dvorana

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.