Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (za danes zaprto).
Kiti, varuhi planeta in svetovni dan Zemlje

Kiti, varuhi planeta in svetovni dan Zemlje

Kinodvor in izbrani kinematografi Art kino mreže Slovenije bodo na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, predvajali novi dokumentarni film Kiti, varuhi planeta.

Sinhronizirani dokumentarni film za vse generacije Kiti, varuhi planeta (Les gardiennes de la planete, Jean-Albert Lievre, Francija, 2023, 82 minut, distribucija FIVIA – Vojnik, 7+) je hvalnica lepoti, inteligenci in veličastnosti kitov. V filmu odkrivamo neverjetno zgodbo o kitih, prebivalcih svetovnih oceanov, ki so ključni ohranjevalci ekosistema našega planeta že več kot 50 milijonov let. Film, ki ga je navdihnila pesem Whale Nation Heathcota Williamsa, nas popelje na potovanje, na katerem odkrivamo še neraziskana področja in komaj poznano družbo kitov – z njihovimi izjemnimi sposobnostmi in bogatim ter kompleksnim socialnim življenjem.

V Kinodvoru bo film na sporedu ob 16. uri, vstopnice so že v prodaji.

Z vstopnico naravoslovne razstave V vrtincu sprememb v Cankarjevem domu si lahko film ogledate po znižani ceni 3 €. Prav tako si lahko do 20. maja s kinovstopnico razstavo ogledate po enaki znižani ceni 3 €. Ugodnost velja za zgoraj navedene kinematografe.
Razstava V vrtincu sprememb predstavlja tipična slovenska naravna okolja, zakonitosti narave in dejstvo, da se na svetu vse spreminja. Že od nastanka se spreminja naš planet, z evolucijo se milijarde let spreminja tudi življenje. V zadnjem času velike in zaskrbljujoče spremembe v naravi povzroča človek. Razstava slikovito in interaktivno opozarja na posledice podnebnih sprememb, ki nezadržno spreminjajo naš planet; na danes pereče propadanje biotske raznovrstnosti v vrtincu šestega množičnega izumiranja vrst na Zemlji.

Spored projekcij na svetovni dan Zemlje, 22. aprila:
Gledališče Park, Murska Sobota – 10:00
Kulturni center Janeza Trdine, Novo Mesto – 10:00 in 18:00
Kinogledališče Tolmin – 10:00
Kinodvor, Ljubljana – 16:00
Kino Črnomelj – 17:00
Kino Velenje – 17:00
Kino Trbovlje – 17:00 (16:15 tematska delavnica)
Kino Union, Celje – 17:00
Mestni kino Ptuj – 17:00
Art kino Odeon, Izola – 18:00
Kulturni dom Cerknica – 18:00
Linhartova dvorana Radovljica – 18:00
Kino Brežice – 20:00
Kino Slovenska Bistrica – 20:00

Kino Sora, Škofja Loka – 23. aprila ob 18:00
Mestni kino Domžale – 23. aprila ob 18:00

Film Kiti, varuhi planeta bo premierno prikazan v programu Kinobalon na festivalu Bobri, 15. aprila v Kinodvoru. Na premieri bo z nami soavtorica razstave V vrtincu sprememb v Cankarjevem domu in pedagoginja v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, dr. Staša Tome. Film ostaja na sporedu Kinodvora tudi med prvomajskimi počitnicami.

Kiti, varuhi planeta Les Gardiennes de la planète

Jean-Albert Lièvre

Čudovito posnet dokumentarni film je hvalnica lepoti, inteligenci in veličastnosti kitov.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.