Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 05:08, tel: 01 239 22 17).
Kinotripovo nagrado občinstva je prejel film Olga

Kinotripovo nagrado občinstva je prejel film Olga

S čarobnim glasbenim uvodom smo okronali letošnje festivalsko dogajanje in razglasili Kinotripovo nagrajenko občinstva.

Kinotripova nagrada občinstva je letos pripadla filmu Olga (Elie Grappe, 2021), za katerega je mlada programska ekipa uvodoma dejala, da se jih je dotaknil s svojo vsestranskostjo, saj je mnogo več kot le film o gimnastičarki. Njegova osrednja tematika je boleče aktualna in prinaša grenki priokus ironije življenja v družbi, katere glavno vodilo so politične ureditve in njihovi izvršitelji, kajti te posegajo veliko dlje v naša življenja, kot se morda zavedamo.

Čestitke režiserju in glavni igralki Anastasii Budiashkini, ki je bila z nami na 7. festivalu Kinotrip. Pogovor z njo si lahko ogledate tukaj.

Film Olga lahko še vedno ujamete na rednem programu Kinodvora. Spored je objavljen tukaj.

Obenem so nagrado – enoletno članstvo v Klubu Kinodvor – prejeli tudi trije srečneži, ki so glasovali za film. Med vsemi oddanimi veljavnimi spletnimi obrazci so na zaključnem dogodku Kinotripovke izžrebale: Ito Plotajs, Oskarja Bevca in Ano Miladinović.

Čestitamo tudi njim.

Pravila nagradne igre »

Olga Olga

Elie Grappe

2013. Petnajstletna ukrajinska gimnastičarka je razpeta med Švico, kjer se pripravlja na evropsko prvenstvo, in Kijevom, kjer njena mati, novinarka, poroča o majdanski revoluciji. Film Olga je svetovno premiero doživel v sekciji Teden kritike festivala v Cannesu in se kot švicarski kandidat potegoval za nominacijo za oskarja.

četrtek, 20. 10. 2022

Foto & video utrinki 7. festivala Kinotrip

Obuli smo si najljubše čevlje in se podali na nepozabni tridnevni filmski sprehod. Po filmskih svetovih nas je letos vodila ekipa devetih Kinotripovk.

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.