Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 05:58).
Kinotripova nagrada mladinske žirije je na letošnjem LIFFu pripadla filmu Dogodek

Kinotripova nagrada mladinske žirije je na letošnjem LIFFu pripadla filmu Dogodek

Brina, Eneja in Zoja so v soboto, 20. novembra, na osrednji prireditvi festivala nagrado podelile filmu, ki jih je z močnimi podobami spomnil, da boj za življenje in svobodo še zdaleč ni končan.

Tri žirantke Zoja Eva Bartolj, Eneja Golob Džananović in Brina Gramc – vse članice 6. Kinotripovega filmskega kluba, so si na 32. Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu ogledale pet nominiranih filmov: Atlantida, Chiara, Dogodek, Kje je Venera? in Morena.

Od vseh se jih je s svojo bolečino najbolj dotaknil film Dogodek režiserke Audrey Diwan. Pri tem so zapisale še:

»… film opozarja na odvzem osnovnih človekovih pravic, kot je možnost odločanja o lastnem telesu. Iz strahu se rojevajo tabuji, ki se zažirajo v medsebojne odnose in ustvarjajo družbo, kjer ni več prostora za sočutje, kjer posameznik ostaja sam. Prav zato nas je še toliko bolj presunil boj filmske protagonistke za življenje in svobodo. Njen boj presega prostor in čas ter se boleče poveže z našim časom. Kinotripovo nagrado mladinskega občinstva tako letos podeljujemo filmu Dogodek režiserke Audrey Diwan, ki nas z močnimi podobami spomni, da boj za življenje in svobodo še zdaleč ni končan.«

V dneh po festivalu še vedno lahko na sporedu Kinodvora ujamete film Morena (samo do 28. novembra!).

Producent festivala LIFFe je Cankarjev dom.

 

ponedeljek, 25. 10. 2021

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 32. Liffu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripove žirije. Med 10. in 21. novembrom!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.