Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 05:17).

Chiara A Chiara

Jonas Carpignano / Italija, Švedska, Danska, Francija / 2021 / 121 min / italijanščina

V očarljive nočne podobe ujeta zgodba najstnice, ki se je ob očetovem izginotju prisiljena soočiti z mračnim podzemljem kalabrijske mafije in izbrati svojo življenjsko pot.

režija Jonas Carpignano, scenarij Jonas Carpignano, fotografija Tim Curtin, glasba Dan Romer, Benh Zeitlin, montaža Affonso Gonçalves, igrajo Swamy Rotolo (Chiara), Claudio Rotolo (Claudio), Grecia Rotolo (Giulia), Carmela Fumo (Carmela), Carmela Rotolo (Melo)

festivali, nagrade Cannes 2021 (nagrada Europa Cinemas Label), Zurich 2021

V romski družini Guerrasio vlada harmonija. Družinski člani se skupaj s prijatelji in sorodniki pripravljajo na praznovanje polnoletnosti najstarejše hčerke. Sprva je vse, kot mora biti, vključno z brezskrbno tekmovalnostjo na plesišču med slavljenko in njeno mlajšo sestro, petnajstletno Chiaro. A ko oče z družbo bratrancev nenadoma izgine v črnem avtomobilu, Chiaro obide temna slutnja. Ker očeta tudi naslednje jutro še ni, se bistra najstnica odloči raziskati, kaj se dogaja, to pa jo popelje v temno podzemlje kalabrijske mafije in postavi pred pomembno odločitev.

»Mislim, da nisem oblatil romske skupnosti, ki jo ljubim z vsem srcem in štejem za družino. Pomembno je pokazati človeško stran, se ozreti onkraj stereotipov. Poskušam se izogniti temu, da bi bil ‘človekoljub’ za vsako ceno; izziv, ki sem si ga zadal in ga zastavljam tudi gledalcem, je bil pokazati njihovo pravo podobo in jih ljubiti nakljub vsemu. Razširiti ozaveščenost, da so ljudje kot mi, četudi kradejo.« (Jonas Carpignano)

Jonas Carpignano
Rojen v New Yorku leta 1984. Otroštvo je preživel med rojstnim mestom in Rimom, film je študiral na newyorški univerzi. V svojem opusu pretežno kratkih filmov, ki so osvojili številna mednarodna priznanja, pogosto raziskuje problematiko svetovnih migracij in kesnofobije v Italiji, kjer trenutno živi in ustvarja kot režiser in scenarist. Chiara je njegov tretji celovečerec.

ponedeljek, 25. 10. 2021

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 32. Liffu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripove žirije. Med 10. in 21. novembrom!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sobota, 09. 12. 2023 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!