Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:00 (za danes zaprto).
Kinotrip začenja svoje filmsko leto s silovito in iskreno ljubezensko zgodbo

Kinotrip začenja svoje filmsko leto s silovito in iskreno ljubezensko zgodbo

V sredo, 31. januarja, se bo ob 19. uri v Kinodvoru odvila Kinotripova premiera težko pričakovanega filma Pokliči me po svojem imenu. Film se letos poteguje za nagrado oskar v štirih kategorijah, za svojega favorita pa so ga prepoznali tudi mladi.

Prvi letošnji dogodek Kinotripa, Kinodvorovega filmskega programa mladih za mlade, bo premiera filma Pokliči me po svojem imenu (Luca Guadagnino, 2017), nominiranega za štiri oskarje, tudi za najboljši film in najboljšega igralca v glavni vlogi. Film pa so mladi Kinotripovci že nagradili na 28. Liffu s Kinotripovo nagrado mladinske žirije. Film jih je navdihnil s silovito ljubezensko zgodbo in ganljivo iskrenostjo ter z njimi ostal še dolgo po odhodu iz kinodvorane.

Na premieri se bo javnosti predstavila nova skupina mladih članov 3. Kinotripovega filmskega kluba, ki od jeseni dalje skrbno pripravlja 3. mednarodni filmski festival Kinotrip. Na filmska potovanja se bodo mladi znova odpravili med 28. in 31. marcem 2018. Festival bo tudi letos ponudil kakovosten in raznolik filmski program za mlade po njihovem izboru s pestrim spremljevalnim dogajanjem. Celoten program festivala bodo mladi predstavili v mesecu marcu.

Filmski program Kinotrip, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, smo pod sloganom Naj te film odpelje! v Kinodvoru začeli jeseni 2015. Njegov osnovni namen ostaja enak – zagotoviti mladim kakovosten filmsko-vzgojni program ter jim omogočiti priložnost, da ta program dejavno sooblikujejo. Z nadaljevanjem filmskega programa Kinotrip si v Kinodvoru tako še naprej prizadevamo za razvoj živahne mladinske filmske kulture v mestu. Pri tem pa sodelujemo s številnimi partnerskimi organizacijami in posamezniki, ki za mlade in z njimi delujejo na različnih področjih, od kulture do športa. 

Vabljeni k spremljanju in udeležbi na Kinotripovih dogodkih. Dogajanju lahko sledite na Kinotripovi spletni strani ter na profilih na Facebooku in Instagramu.

Za vse dodatne informacije sem vam z veseljem na voljo:

 Živa Jurančič
Javni zavod Kinodvor
Kolodvorska 13
1000 Ljubljana
T: 01/ 239 22 23
M: +386 30 614 243
E: ziva.jurancic@kinodvor.org

Naj vas film odpelje!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.