Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:16).
Kinodvorov odziv na NPK 2013-16

Kinodvorov odziv na NPK 2013-16

V vednost vam pošiljamo Kinodvorov Odziv na osnutek Nacionalnega programa za kulturo 2013–2016 na področju filmske in avdiovizualne dejavnosti.

V njem boste našli predloge ciljev, za katere menimo, da nikakor ne bi smeli biti izpuščeni iz pomembnega dokumenta, kot je Nacionalni program za kulturo, saj ta določa smernice razvoja filmske kulture na področju prikazovanja kakovostnega in umetniškega, predvsem tudi slovenskega filma.

Ministrstvo želimo z našim odzivom opozoriti na preozke usmeritve prioritet Nacionalnega programa za kulturo za področje Filmske in avdiovizualne dejavnosti, predvsem pa zanemarjanje sistemske ureditve področja reproduktivne kinematografije, izobraževanja oziroma filmske vzgoje in digitizacije umetniških oziroma art kinematografov.

Menimo tudi, naj bo z aktualnimi vprašanji obstoja in prihodnosti institucij, delujočih v javnem interesu na področju prikazovanja kakovostne – tudi slovenske – filmske produkcije, seznanjena širša javnost. Za dodatna pojasnila sta vam voljo Nina Peče, direktorica Kinodvora, in Petra Slatinšek, vodja filmsko-vzgojnega programa za otroke in mlade.

Odziv Kinodvora na NPK

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.