Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (za danes zaprto).
Kinodvorišče: od 8. junija do 4. julija

Kinodvorišče: od 8. junija do 4. julija

Kinodvor bo v pričakovanju poletja atrij Slovenskih železnic tudi letos tradicionalno preobrazil v letni kino. Že s sedmim Kinodvoriščem po vrsti bomo med 8. junijem in 4. julijem občinstvu postregli s petimi premierami in večerom slovenskega kratkega filma.

V Kinodvorišču bomo letos prvič pognali projektor v sredo, 8. junija ob 21.30. Na sporedu bo žurerska komedija z malo baseballa in veliko piva Ta nora 80a (Everybody Wants Some!!, 2016) v režiji ameriškega kronista čudovite vsakdanjosti Richarda Linklaterja, ki se začne tam, kjer so se sklenila Fantovska leta (Boyhood, 2014). Na uvodnem večeru bo občinstvo s svojim glasbenim izborom razvedril Mike, ‘leteči pilot’ Radia Študent in poznavalec ameriške popkulture. Vstopnice za odprtje bodo v prodaji od 1. junija dalje.

Od 13. junija bo Kinodvorišče osvetljevalo Odprto morje (Fuocoammare, 2016) večkrat nagrajenega dokumentarista Gianfranca Rosija. Dokumentarec je prejel zlatega medveda za najboljši film na letošnjem Berlinalu.

22. junija na spored prihaja Chevalier (Chevalier, 2015) prve dame mladega grškega filma Athine Rachel Tsangari. Njeno najnovejše delo vzame pod drobnogled moško tekmovalnost, skupinsko dinamiko in »krizo srednjih let«.

27. junija se bomo s svežo edicijo Naših kratkih že devetič seznanjali z najnovejšimi deli domače kratkometražne produkcije. Predstavili bomo Vdih Blaža Završnika, Dobro unovčeno popoldne Martina Turka ter Hiške Darka Sinka in Matjaža Ivanišina. Projekcije bodo pospremili pogovori z ustvarjalci.

Po lanskoletnem uspehu dokumentarca Amy (Amy, 2015) vam v Kinodvorišču letos ponujamo še en ganljiv, poglobljen portret glasbene ikone, »prve dame rock’n’rolla«, v filmu Janis Joplin: Otožno dekle (Janis: Little Girl Blue, 2015). Na sporedu bo od 28. junija dalje, na premiernem večeru pa bo občinstvo na zabavi »Flower power« Radia Študent razmigaval Dj Oskar Model.

4. julija se bo odvila zadnja premiera in zaključni film letošnjega Kinodvorišča: Ryuzo in sedem veličastnih (Ryûzô to 7 nin no kobun tachi, 2015) je kombinacija gangsterskega filma in komedije, s katero se neutrudni mojster zvrsti Takeshi Kitano vrača k pristopu, ki mu je prinesel svetovno slavo.

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Projekcije se vsak dan pričnejo ob 21.30. Vhod v Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora, v primeru dežja pa je projekcija ob isti uri v Dvorani. Vstop na večerna druženja v Kinodvorišču je prost!
Kinodvorišče omogoča Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora
.

Kinodvorovi projekti kina na prostem v 2016:
Sol zemlje, brezplačna projekcija filma: 1. junija ob 21. uri, Park Tivoli, ob Čolnarni.
Kinodvorišče, Kinodvorov letni kino v atriju Slovenskih železnic: od 8. junija do 4. julija.
Film pod zvezdami, v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom: od 7. do 30. julija.
Letni kino na Kongresnem trgu: od 23. do 25. avgusta.
Film na ulici, Šolsko igrišče Zalog: 26. in 27. avgusta.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.