Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 05:41).
Kinodvorišče: letos že od 8. do 29. junija!

Kinodvorišče: letos že od 8. do 29. junija!

S Kinodvoriščem, letnim kinom v atriju Slovenskih železnic, v Kinodvoru začenjamo sezono kina na prostem. Čez dober teden bomo filmsko platno v atriju razpeli že šestič. Od 8. do 29. junija bomo premierno pokazali 4 filme in program zaokrožili z najnovejšimi slovenskimi kratkimi filmi.

Odprtje Kinodvorišča v ponedeljek, 8. junija ob 21.30, bo v znamenju ruskega filma Poštarjeve bele noči Andreja Končalovskega (Belje noči poštalona Alekseja Trjapicina, Rusija, 2014). Film se bo v Kinodvorišče preselil takoj po zaključku izolskega festivala Kino Otok, na odprtje pa s festivala prihaja tudi scenaristka filma, Jelena Kiseljova! Z gostjo bo po projekciji potekal pogovor, vstopnice za premierno predstavo pa bodo pri blagajni Kinodvora v prodaji od torka, 2. junija.

Do 29. junija se bodo v Kinodvorišču zvrstili še naslednji filmi in dogodki:

  • od 11. junija – Otok v Ljubljani: Theeb (Theeb, Naji Abu Nowar, Združeni arabski emirati/Katar/Jordanija/Velika Britanija, 2014)
  • od 18. junija: Zgodbe o konjih in ljudeh (Hross í oss, Benedikt Erlingsson, Islandija/Nemčija/Norveška, 2013)
  • Premieri bo sledilo druženje z Brankom Završanom in njegovo skupino Los hermanos muy simpáticos!
  • 22. junija: Naši kratki 7 – premiera treh novih slovenskih kratkih filmov: Sošolki (Darko Sinko, 2015); Luči mesta (Klemen Dvornik, 2015); Idiot (Niko Novak, 2013)
  • Projekcija se bo odvila ob prisotnosti avtorjev in filmskih ekip, z njimi pa se bo pogovarjal Jure Longyka.
  • od 29. junija: Kaj počnemo v mraku (What We Do in the Shadows, Jemaine Clement, Taika Waititi, Nova Zelandija / ZDA, 2014).

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Vhod v Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora. Vse predstave se začnejo ob 21.30. V primeru dežja je projekcija ob isti uri v Dvorani Kinodvora. Vstop na večerna druženja v Kinodvorišču je prost!

Kinodvorišče omogoča Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.