Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (odpre se čez 04:59).
Kinobalon na 31. LIFFu

Kinobalon na 31. LIFFu

Na letošnjem Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu, ki se bo med 11. in 22. novembrom odvil na spletu, je tudi sekcija Kinobalon z dvema filmoma: Volkovi in Moj brat lovi dinozavre.

Volkovi Los lobos
Samuel Kishi Leopo, Mehika/ZDA, 2019, 95 minut, v španščini, angleščini in kantonščini s podnapisi, distribucija Demiurg, 9 +

Pripoved o otroških željah in odraslih skrbeh priseljenske družine skozi prizmo pisane domišljije, ki je na letošnjem Berlinalu prejela glavno nagrado mednarodne žirije v sekciji Generation Kplus.

Osemletni Max in njegov bratec Leo se z mamo podata iz Mehike v Ameriko v upanju na boljše življenje. Od vsega se najbolj veselita izleta v čudoviti svet Disneylanda. Vendar iskanje strehe nad glavo ni enostavno in mama opravlja kar dve službi naenkrat. Max in Leo medtem dneve preživljata sama doma. Da bi čas hitreje minil, z barvicami rišeta svet domišljije, ki v njunih očeh oživi, sama pa se spremenita v pogumna nindža volkova. Nekega dne pa kljub mamini prepovedi odpreta vrata stanovanja in vstopita v širni zunanji svet …
Več o filmu>>


Moj brat lovi dinozavre Mio Fratello Rincorre i Dinosauri
Stefano Cipani, Italija/Španija, 2019, 101 minuta, v italijanščini s podnapisi, distribucija Demiurg, 12+

Ganljiv in obenem humoren film o najstniških tegobah, sprejemanju drugačnega in lastnega so mladi iz dvaintridesetih držav letos nagradili z evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.

Jack živi v glasni in srčni družini, z dvema starejšima sestrama in mlajšim bratom Giojem, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot super junaki v stripih. A zdaj je vse drugače – Jack obiskuje srednjo šolo, na vso moč je zaljubljen in bratec Gio postane sramotna nadloga. Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika, kar pa stvari povsem zaplete.
Več o filmu>>


Več informacij o festivalu na spletni strani www.liffe.si .

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.