Danes je blagajna odprta od 13:50 do 21:00 (odprto še 01:24, tel: 01 239 22 17).
Kino na prostem letos že 1. junija

Kino na prostem letos že 1. junija

V sredo, 18. maja, bo slovenska filmska klasika Franceta Štiglica Dolina miru po skoraj 60 letih znova predvajana na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu, tokrat v uradnem programu Cannes Classics. Slovensko občinstvo si bo lahko restavrirano in digitalizirano kopijo filma premierno ogledalo 23. avgusta na slavnostnem odprtju Letnega kina na Kongresnem trgu, ki bo potekalo v sodelovanju Kinodvora s Slovenskim filmskim centrom in pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25-letnici Republike Slovenije.

S projekcijo dokumentarnega filma Sol zemlje, avtorjev Wima Wendersa in Juliana Ribeira Salgada, ki spregovori o življenju in delu enega najuglednejših živečih svetovnih fotografov Sebastiãa Salgada, pa Kinodvor odpira novo sezono kina na prostem. Brezplačna projekcija se bo odvila že 1. junija v sklopu premierne predstavitve tega mojstra reportažne fotografije v Sloveniji in širši regiji. Razstava Geneza/Genesis nastaja v organizaciji Muzeja in galerij mesta Ljubljane v sodelovanju z Ljubljano – Zeleno prestolnico Evrope 2016.

Film bo v Parku Tivoli, ob Čolnarni, na ogled ob 21. uri, predvajan pa bo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Slovenski distributer Fivia bo 1. junija izdal tudi DVD filma, ki bo v prodaji že v času projekcije v Tivoliju, pozneje pa bo na voljo v Kinodvorovi Knjigarnici in na drugih prodajnih mestih po Sloveniji.

V Kinodvoru bomo filme do konca poletja ponesli na prosto še s štirimi projekti. V Kinodvorišču bomo filme prikazovali od 8. junija do 4. julija. Otvoritveni film Kinodvorovega letnega kina v atriju Slovenskih železnic bodo Ta nora 80a (Everybody Wants Some!!, 2016), najnovejši film ameriškega kronista čudovite vsakdanjosti Richarda Linklaterja. V Kinodvorišču se bodo zvrstile še 4 premiere, program pa bomo zaokrožili s svežo edicijo Naših kratkih, kjer se bomo seznanjali z najnovejšimi deli domače kratkometražne produkcije.

Film pod zvezdami, ki ga v soorganizaciji pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo potekal od 7. do 30. julija. Letni kino na Ljubljanskem gradu bo odprl slovenski film Houston, imamo problem! Žige Virca. Poleg odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone bomo program prepletli tudi s premierami in predpremierami težko pričakovanih filmskih naslovov.

Letni kino na Kongresnem trgu bo potekal 23., 24. in 25. avgusta z brezplačnimi projekcijami treh filmskih klasik. Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu smo ga v Kinodvoru prvič pripravili leta 2014, v Letu kina, ob naši 90. obletnici. Od takrat dalje Ljubljana v duhu leta praznovanja kina in filma svoje prebivalce in obiskovalce vsako poletje obdari z brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti, ki potekajo v počastitev pomembnih obletnic in dogodkov v mestu in filmu.

Film na ulici bo Šolsko igrišče v Zalogu s pestrim in razgibanim dogajanjem zavzel 26. in 27. avgusta. Poleg Kinotripovih filmskih projekcij se bodo odvile najrazličnejše delavnice, program pa bodo pripravili mladi za mlade ob podpori Kinodvora in Mladih zmajev.

Kinodvorišče in Letni kino na Kongresnem trgu omogoča Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.