Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 04:11).
Kakovostna filmska vzgoja za otroke in mlade v bolnici

Kakovostna filmska vzgoja za otroke in mlade v bolnici

Kinodvor v mednarodnem projektu s spletno platformo Film v bolnici v novem šolskem letu omogoča dostop do pisanega filmskega sveta otrokom in mladim, ki se zdravijo v bolnišnicah.

Spletna platforma ponuja skrbno izbran nabor kakovostnih filmov različnih dolžin, zvrsti in žanrov za različne starostne skupine, posamezne filme pa spremljajo tudi dodatne igrive dejavnosti za otroke in gradiva za starše ter pedagoške delavce. Bolnišnične oddelke oziroma igralnice smo opremili tudi s Kinobalonovimi kovčki, polnimi različnih optičnih igrač. Projekt tako omogoča dostop do kakovostnih filmskih vsebin eni najranljivejših skupin otrok in mladih.

Prvi vtisi strokovnih delavcev vrtca in osnovne šole so izjemno pozitivni, saj platforma prinaša dragoceno popestritev bolnišničnega vsakdana, obenem pa nudi tudi sprostitev v dneh, ko se otroci in mladi zaradi zdravstvenih razlogov težje vključijo v proces šolanja.

Do filmskih vsebin z brezplačno kodo in s podporo strokovnih delavcev iz bolnišničnih oddelkov Vrtca Vodmat in Osnovne šole Ledina že dostopajo otroci in mladi na Pediatrični kliniki – UKC Ljubljana in v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije – Soča ter v Enoti za adolescentno psihiatrijo na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana.

Slovenska različica mednarodne spletne platforme je prvi rezultat sodelovanja Kinodvora v mednarodnem projektu Film v bolnici, ki ga je finančno podprla Evropska unija. V Kinodvoru v sodelovanju s številnimi partnerji in podporniki s projektom nadaljujemo tudi v prihodnje. S partnerji iz petih evropskih držav – JEF (Belgija), Djeca susreću umjetnost (Hrvaška), Il Nuovo Fantarca (Italija), Packmagic (Španija) in BUFF Malmö Film Festival (Švedska) – smo že uspešno kandidirali na zadnjem razpisu Evropske unije za razvoj občinstev in filmske vzgoje ter prejeli finančna sredstva za nadaljevanje projekta. V naslednjih dveh letih bomo projekt vsebinsko nadgradili in ga razširili. Kinodvor ostaja nacionalni koordinator projekta, v okviru nadaljevanja pa bomo poskrbeli še za raziskavo primerov dobrih praks ter razvoj smernic filmske oziroma kulturne vzgoje za otroke in mlade v bolnišnicah.

Vsebina platforme nastaja v partnerstvu s slovenskimi filmskimi producenti in distributerji. Med njimi so: Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Bela film, Demiurg, Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, FIVIA-Vojnik, Igor Šinkovec, Karantanija Cinemas, Ozor, zavod za gibljive slike, Studio INVIDA, Zavod ZVVIKS. Projekt sofinancira program Ustvarjalna Evropa – MEDIA.

Več o mednarodnem projektu in platformi Film v bolnici: www.kinodvor.org/film-v-bolnici/.

Kontakt za informacije o projektu:
Živa Jurančič
M: +386 30 614 243
E: ziva.jurancic@kinodvor.org

Film v bolnici

Mednarodna spletna platforma, ki prinaša filmski svet otrokom in mladim v bolnicah.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.