Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 06:45).
Kako smo filme gledali iz avtomobilov in ležalnikov ter sredi največjega ljubljanskega parka

Kako smo filme gledali iz avtomobilov in ležalnikov ter sredi največjega ljubljanskega parka

Nekateri pretekli projekti mobilnega kina.

Pisalo se je leto 2012, ko je Kinodvor v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem na njihovem parkirišču pripravil pravi drive-in kino. Za tri večere smo filmsko platno Kinodvorovega Mobilnega kina razprli na ploščadi razstavišča sredi Ljubljane, na avtoradiih nastavili pravo frekvenco in uživali ob gibljivih slikah na velikem platnu. Pod zvezdami ali pod streho, odvisno s kakšnim avtomobilov smo se pripeljali.

Z ležalnikov pa smo pod milim nebom uživali na filmskih projekcijah, ki jih je za svoje obiskovalce pripravilo Vodno mesto Atlantis. Prostor sredi nakupovalnega središča se je tako za nekaj večerov spremenil v pravo kino plažo.

Da je lahko tudi travnik ob ribniku, sredi parka Tivoli, odlična lokacija za kino, je bilo več kot očitno ob projekciji filma Sol zemlje o življenju in delu enega najuglednejših živečih svetovnih fotografov Sebastiãa Salgada. Projekcijo Mobilnega kina smo pripravili skupaj z Mestnim muzejem ob otvoritvi fotografske razstave Geneza, pri kateri Salgado sklene objektiv kamere preusmeriti od ljudi k neokrnjeni lepoti Zemlje in bitjem, ki živijo v sožitju z njo. Tudi zato je bil park ob ribniku prva izbira za izvedbo dogodka.

Fotografije

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.