Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 04:32, tel: 01 239 22 17).
Gabi med 8. in 13. letom tudi za šole

Gabi med 8. in 13. letom tudi za šole

Vabljeni na šolsko projekcijo filma, ki bo v ponedeljek 9. oktobra ob 9. uri. Sledi pogovor.

Na festivalu sodobnih umetnosti Mesto žensk bo enkratna priložnost za ogled dokumentarnega filma Gabi med 8. in 13. letom.

Film spremlja odraščanje Gabi med 8. in 13. letom starosti, v času, ko se sooča z družbenimi stereotipi in pričakovanji. Je živahna in čuti, da je drugačna od drugih deklet. Rada izrazi svoje mnenje, predvsem ko se ji v svetu kaj zdi narobe, zlasti pa jasno spregovori o tem, da med dečki in deklicami ne bi smelo biti razlik. Ko se njena družina preseli iz Stockholma v majhno podeželsko mestece in se začne obdobje pubertete, se mora Gabi odločiti, ali naj si začrta svojo pot. Portret, Gabi med 8. in 13. letom, govori o tem, kako biti zvest samemu sebi.

Projekciji sledi brezplačen pogovor s filmsko pedagoginjo Saro Šabec.
Na pogovor pa lahko povabimo tudi Inga Vitmana Örija. Ingo je študent in vedno bolj pesnik. Sodeluje pri festivalu Itn. in avtonomnem študentskem prostoru K17., predvsem pa išče načine obstajanja izven postavljenih okvirov. Ingo je trans oseba, ki bo z gledalci govoril o lastni/osebni identiteti in (ne)sprejemanju le te v naši družbi.

Prijave na solski@kinodvor.org.


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Gabi med 8. in 13. letom Gabi, 8 till 13 år

Engeli Broberg

Gabi si želi biti samo Gabi. Enostavna želja, ki to ni. Ganljiva zgodba švedske mladostnice Gabi, ki skuša v družbi, temelječi na spolno specifičnih vlogah, izraziti svojo identiteto. 

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.