Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:45 (odpre se čez 45 minut).
Premiera filma Zgodbe iz kostanjevih gozdov s pogovorom

Premiera filma Zgodbe iz kostanjevih gozdov s pogovorom

Po uvodnem nagovoru in pozdravu režiserja Gregorja Božiča je v okviru festivala LIFFe sledila projekcija filma Zgodbe iz kostanjevih gozdov. Po projekciji je pogovor z ekipo filma vodila Jedrt Jež Furlan.

Z nami so bili režiser in scenarist Gregor Božič, montažer Benjamin Mirguet in Marina Gumzi, soscenaristka in producentka filma.

Fotografije

Zgodbe iz kostanjevih gozdov Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Gregor Božič

Sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Razbijalka sistema Systemsprenger

Nora Fingscheidt

petek, 18. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Zgodba o neukrotljivi deklici, ki ne najde svojega mesta v družbi. Film, ki tako kot njegova junakinja prekipeva od čustev in energije, je režiserki prinesel srebrnega medveda na lanskem Berlinalu in postal nepričakovana arthouse uspešnica v Nemčiji.

Zadnjič

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

petek, 18. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

petek, 18. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.