Danes je blagajna odprta od 17:45 do 21:30 (odpre se čez 10:01).
Filmsko branje

Filmsko branje

Sveže izdani Pravi kot, časopis dijakinj in dijakov Gimnazije Poljane, prinaša tudi “kinotripovsko” filmsko branje!

Dnevi #ostanidoma prinašajo več časa za najrazličnejše aktivnosti. V slučaju, da ste se nagledali filmov, lahko v roke vzamete tudi aktualno številko dijaškega časopisa Pravi kot, ki jo pripravljajo in izdajajo dijakinje in dijaki Gimnazije Poljane.

Mi pa posebej izpostavljamo filmski odlomek časopisa, članek Kinotripovke Ive Katušin, ki je bila na lanskem 30. LIFFu članica Kinotripove mladinske žirije. V njenem zapisu lahko preberete kratke filmske recenzije vseh petih filmov, ki so tekmovali za Kinotripovo nagrado najboljšega filma z mladinsko tematiko. Vsekakor tudi priporočljiv seznam za morebitni filmski večer!

Vabljeni k branju! 

*Članek objavljamo z dovoljenjem avtorice.

sreda, 23. 10. 2019

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 30. LIFFu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripovcev in dvema pogovoroma s filmskimi ustvarjalci.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Zadnjič

Šivi Šavovi

Miroslav Terzić

torek, 04. 08. 2020 / 18:45 / Dvorana

Ana je prepričana, da je bil njen novorojenček, ki so ga pred osemnajstimi leti razglasili za mrtvega, v resnici ukraden in prodan za posvojitev. Nova sled ji vzbudi upanje, da ga bo končno našla, in poda se v neusmiljen boj s policijo, bolnišnično birokracijo in celo lastno družino, odločena, da bo naposled izvedela resnico.

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija

Obtožujem! J'accuse

Roman Polanski

torek, 04. 08. 2020 / 21:30 / Dvorana

Roman Polanski pripoveduje zgodbo o aferi Dreyfus, političnem škandalu, ki je na koncu 19. stoletja razklal Francijo in pretresel ves svet. V njem so se prepletali sodne napake, kršitve človekovih pravic in antisemitizem.

Čas deklištva Little Women

Greta Gerwig

torek, 04. 08. 2020 / 21:30 / Ljubljanski grad

Igralka in režiserka Greta Gerwig se po filmu Lady Bird vrača s svežo, sodobno in zelo osebno priredbo priljubljene zgodbe o štirih sestrah, odločenih živeti po lastnih pravilih.