Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (za danes zaprto).
Filmsko branje

Filmsko branje

Sveže izdani Pravi kot, časopis dijakinj in dijakov Gimnazije Poljane, prinaša tudi “kinotripovsko” filmsko branje!

Dnevi #ostanidoma prinašajo več časa za najrazličnejše aktivnosti. V slučaju, da ste se nagledali filmov, lahko v roke vzamete tudi aktualno številko dijaškega časopisa Pravi kot, ki jo pripravljajo in izdajajo dijakinje in dijaki Gimnazije Poljane.

Mi pa posebej izpostavljamo filmski odlomek časopisa, članek Kinotripovke Ive Katušin, ki je bila na lanskem 30. LIFFu članica Kinotripove mladinske žirije. V njenem zapisu lahko preberete kratke filmske recenzije vseh petih filmov, ki so tekmovali za Kinotripovo nagrado najboljšega filma z mladinsko tematiko. Vsekakor tudi priporočljiv seznam za morebitni filmski večer!

Vabljeni k branju! 

*Članek objavljamo z dovoljenjem avtorice.

sreda, 23. 10. 2019

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 30. LIFFu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripovcev in dvema pogovoroma s filmskimi ustvarjalci.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Svetilnik The Lighthouse

Robert Eggers

sreda, 03. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Robert Eggers, režiser opevane ruralne srhljivke Čarovnica, se vrača s hipnotično, halucinantno in na 35-milimetrski trak posneto psihološko srhljivko o dveh svetilničarjih na odročnem severnoatlantskem otoku konec devetnajstega stoletja.

1917 1917

Sam Mendes

četrtek, 04. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Britanska vojaka med prvo svetovno vojno se v tekmi s časom podata globoko na sovražnikovo ozemlje: predati morata sporočilo o lažnem umiku nemške vojske, ki bo preprečilo masaker več sto britanskih mož. Film Sama Mendesa, posnet v enem samem kadru, je prejel tri oskarje.

Od danes na sporedu

Mali Joe Little Joe

Jessica Hausner

četrtek, 04. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Film Jessice Hausner je po režiserkinih besedah »parabola o skrivnosti, ki jo nosimo v sebi«. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.