Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:00 (za danes zaprto).

Tudi miši gredo v nebesa Mysi patri do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček / Češka, Slovaška, Poljska, Francija / 2021 / 86 min / podnapisi, angleški podnapisi, češčina / 7+

Bojevita miška in plahi lisjaček se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Miška in lisjaček po številnih dogodivščinah in nepričakovanih prigodah naposled postaneta najboljša prijatelja.

Režija: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček, Scenarij: Alice Nellis, Richard Malatinský, Avtorica knjižne predloge: Iva Procházková, Umetniški direktorji: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček, Jan Kurka, Direktor fotografije: Radek Loukota, Montaža: Vladimír Barák, Glasba: Krzysztof A. Janczak, Glasovi: Marie Nonnenmacher, Vincent de Bouard, Jérôme Pauwels, Antoine Tomé, Boris Relhinger, David Krüger, Marie Bouvier, Benoît Allemane, Alexis Tomassian, Antonia de Rendinger, Patricia Marmoras, Loïc Guinguand, Producenti: Vladimír Lhoták, Alexandre Charlet, Grzegorz Wacławek, Jonathan Hazan, Produkcija: Fresh Films, Les Films du Cygne, Animoon, Cinemart production, Distributer sinhronizirane verzije v Sloveniji v 2022: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

festivali, nagrade Posebna omemba žirije in nagrada občinstva, MFAF Anifilm 2021; nagrada za animirani celovečerni film, Mednarodni filmski festival za otroško in mlado občinstvo SCHLiNGEL 2021; zlata čaša za najboljši animirani film, MFF Šanghaj 2021; izbor za sekcijo Obzorja, MFF Karlovi Vari 2021; MFAF Annecy 2021

Film Tudi miši gredo v nebesa govori o upanju, iskanju ljubezni in pogumu ter o preseganju predsodkov in celjenju starih ran. Pokaže nam, da je vse, kar se zdi že skoraj končano, lahko začetek nečesa novega, in da je mogoče premagati tudi na videz nepremagljive stvari.

ponedeljek, 15. 11. 2021

Družinski Slon

Družinski program na 18. Animateki: dva celovečerna filma in programi sodobnih kratkih filmov za različne starostne skupine.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Drive My Car Doraibu mai ka

Ryusuke Hamaguchi

sreda, 08. 12. 2021 / 20:00 / Dvorana

Manj kot pol leta po tistem, ko je njegov film O naključju in domišljiji osvojil berlinskega srebrnega medveda, je Ryusuke Hamaguchi za priredbo kratke zgodbe Harukija Murakamija prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

četrtek, 09. 12. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Jezdeci pravice Retfærdighedens ryttere

Anders Thomas Jensen

četrtek, 09. 12. 2021 / 20:30 / Dvorana

Mads Mikkelsen blesti kot angel maščevanja v najnovejši črni komediji danskega režiserja Andersa Thomasa Jensena (Možje in kokoši). Zgodba o usodi, naključjih in smislu življenja je odprla filmski festival v Rotterdamu.