Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 41 minut, tel: 01 239 22 17).
Animiška: Hopkina delavnica lutkovne in risane animacije

Animiška: Hopkina delavnica lutkovne in risane animacije

Ob filmu Tudi miši gredo v nebesa šolam priporočamo dve delavnici, na katerih se otroci seznanjajo z osnovami animacije.

Ob ogledu filma s šolskim razredom toplo priporočamo dve delavnici:

Hopkina delavnica lutkovne animacije
Lutki Hopke in Beloprsca vas obiščeta v razredu. Prav taki sta kot v filmu. Njun skelet je narejen iz kovine, da lahko stojita in se premikata, njun kožušček pa je mehek, da ju lahko nežno pobožamo. Skupaj z mentorji Društva Slon spoznavamo, kako sta miška in lisjaček v filmu oživela. Zgradimo filmsko prizorišče (nekaj osnov prinesemo že s sabo, potrebujemo pa še plastelin, papir, barvice in škarje), nato pa oživimo Hopko in Beloprsca. Nam bosta pomahala? Skočila v zrak? Se sprehodila? Le kakšna dogodivščina ju čaka v vašem razredu?
Trajanje: 2 šolski uri (osnovna oblika, na kateri nastane preprosta, nekaj sekundna animacija; po dogovoru tudi daljše delavnice).

Hopkina delavnica risane animacije
Zakaj so risanke risane? Ker jih nekdo nariše. Ampak to še ni dovolj, risbe je treba tudi oživeti. In nič ni bolj preprostega kot to. Potrebujemo le nekaj listov papirja, svinčni, in obiloooooo domišljije! Bo iz kroga nastal miškin obraz? Bomo narisali miško, ki spreminja barvo? Ali le premika oči? Ali bomo miški narisali drobno zrno, ki zraste v rožo? Le kam nas bo odpeljala naša risarska igrivost? Delavnica je primerna za vse starosti in risarske sposobnosti. Bistveno je, da otroci urijo svojo likovno domišljijo in ročne spretnosti. Vse pod skrbnim vodstvom mentoric in mentorjev Društva Slon.
Trajanje: 2 šolski uri

Cena delavnic: brezplačno za učence 3. razreda v Mestni občini Ljubljana v programu Kinobalon – MOL generacije (potrebna prijava). Za druge skupine se obrnite na Društvo Slon.

Za navdih:
Takole se je z risano preobrazbo miške v lisičko poigrala mentorica Janja Kosi. Bravo, vzklikata Hopka in Beloprsec!
Tako živahno pa je bilo na delavnici lutkovne animacije ob premieri filma v Kinodvoru.

 

 

Fotografije

Tudi miši gredo v nebesa Myši patří do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.  

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.