Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
V pravljičnem svetu Hopke in Beloprsca

V pravljičnem svetu Hopke in Beloprsca

Pokukajte v ozadje filma Tudi miši gredo v nebesa. Kdo je oživil pravljične like in kako je nastajal čarobni svet animacije?

Čarobni gozd gozdov, rajska kopalnica, polje kamilic, gozdna jasa … Kje lahko najdemo pravljični svet, v katerem živita Hopka in Beloprsec? In kdo je lutkama vdahnil življenje, da stiskamo pesti ob njunih doživetjih? Režiserja filma Denisa Grimmová in Jan Bubeníček sta se nam oglasila prek krajšega videa in nam razkrila marsikatero skrivnost.

 

Ali veš, da …
  • So večino pokrajin, ki jih vidiš v filmu, izdelali na roke v studiu. In to vse podrobnosti, od najmanjše vejice in kamna, do travnika, oblaka, dreves in gozda. Izdelati so morali kar 85 različnih okolij.
  • V filmu nastopajo lutke, ki so jih oživili z animacijo. Hopka in Beloprsec imata kovinsko ogrodje, ki ga animator premika, vsak droben premik pa fotografira.
  • V filmu nastopa kar 85 različnih živali. Ustvarjalci so tako morali izdelati kar 105 lutk. Da so lahko snemali več prizorov hkrati, so naredili deset Hopk in osem Beloprscev.
  • So nekatere živali in okolja narejena tudi računalniško: recimo majski hrošči (ker je zamudno snemati letenje) ali pa divji spust z vozički iz nebes.
  • Da je bila glasba v filmu napisana prav posebej za ta film. Zložil jo je poljski skladatelj Krzysztof A. Janczak, odigral pa kar 85-članski orkester.

 

Uf, kako veliko in okroglo …  

Uf, kako veliko in okroglo je velikonočno jajce, ki ga nosita Hopka in zajček. Jima pomagaš in ga pobarvaš čisto po svoje?

Natisni

Pobarvanke

 

Za materiale se zahvaljujemo distributerju filma Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Fotografije

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Povezana vsebina

Tudi miši gredo v nebesa Myši patří do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.  

Kinoigrišče

Vsebine za filmsko raziskovanje, igranje in ustvarjanje – vstopite! Naj bo vaše igrišče Kinoigrišče.